Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlk Ziyareti Trabzon'a: Salih Cora'dan Önemli Açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlk Ziyareti Trabzon'a: Salih Cora'dan Önemli Açıklamalar

Çebi, “El insaf! Trabzon Büyükşehir Belediyemizin sosyal projeleri için; mecliste emekliye ve öğrenciye suda yüzde 50 indirim kararı tüm partilerin desteğiyle oybirliğiyle alındı. Kendi meclis üyelerinin evet oyu verdiği bir karara CHP İl Başkanı itiraz ediyor. Meclis üyeleriyle parti teşkilatlarının bu kadar birbirine tezat olduğu bir partinin bu ülkeye ne kazandırabileceğini kamuoyunun ve halkımızın takdirine bırakıyorum,” dedi.

Çebi, eleştirilerine şöyle devam etti: “AK Partili Büyükşehir Belediyesinin suda yüzde 50, EYOF sosyal tesislerinde yüzde 20 indirim yapmasına eleştiri getirenler, CHP’li Ortahisar Belediyesi havuz fiyatlarına yüzde 100 zam yapıp ücretsiz olan Boztepe yürüyüş yolunu paralı hale getirince alkış tutuyorlar. El insaf. Kendi belediyelerin yüzde bin 500 zammına ses çıkarmayan CHP İl Başkanı, Büyükşehir Belediyemizin emekli ve öğrencilere sosyal desteklerini eleştiriyor. Bir tane sosyal projesi olmayanlar eleştiriyor. Teşekkür denen bir kavram var. Nezaket denen bir davranış var. El insaf. Görüntü sosyalist, icraat kapitalist.”

Çebi, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Türkiye’de hiçbir belediyede görülmemiş oranda zam yapan Ortahisar Belediyesine ses çıkarmayan CHP İl Başkanı, Büyükşehir’in indirimlerini eleştiriyor. Az düşünün siz de yapabilirsiniz. Yılda 200 milyon getirisi olan GES bıraktık size, oradan gelecek elektriği emekli için kullanabilirsiniz. Bizim dönemde hayata geçen sosyal tesislerde indirim yapabilirsiniz. Yüzde 1500 zam yaptığınız gelir tarifesinde emekliye indirim yapabilirsiniz. Dertli olmak lazım.”

Selahaddin Çebi’nin bu açıklamaları, Trabzon siyasi arenasında büyük yankı uyandırdı. Çebi’nin eleştirileri, sosyal medyada da geniş bir tartışma konusu oldu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN