İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonun detaylarını paylaşarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız," ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen bu geniş çaplı operasyona, 832 ekip, 2 bin 81 personel, 10 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeği katıldı. Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana, İstanbul, Diyarbakır, Antalya, Trabzon gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde yapılan bu operasyonlar, yerel suç örgütlerine ve uyuşturucu imalatçılarına büyük darbe vurdu.

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

İstanbul’da yapılan operasyonda, 921 kg skunk, 176 kg metamfetamin ve 14 bin 14 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, Ankara’da 253 bin 652 adet uyuşturucu hap, 30 kg esrar ve 3 kg kokain bulundu. İzmir’de ise 34 kg skunk, 55,5 kg metamfetamin ve 36 bin 640 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bu operasyon, uyuşturucu ile mücadelede Türkiye’nin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Emniyet güçlerinin bu büyük başarıyla, ülke genelindeki uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vuruldu.

Muhabir: AYTEKİN AKAY