Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şoförler ve esnaf odalarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, şehir içi ulaşımın güvenliğini artıracak yeni sistemleri tanıttı.

Bu yeni uygulama, Trabzon genelinde faaliyet gösteren dolmuşların yanı sıra, ticari taksileri de kapsayacak. Toplantıda ayrıca, Vakfıkebir-Trabzon hattında çalışma süresi dolan S plakalı araçların dönüşüm yapmak kaydıyla çalışma sürelerinin UKOME tarafından uzatılması gibi konular da ele alındı.

200 metre mesafe kuralı, ticari taksiler için de gündeme geldi ve bu kuralın sadece Ortahisar bölgesinde uygulanması kararlaştırıldı. Ayrıca, korsan taksicilikle mücadele ve çalışma ruhsatlarının uzatılması gibi konular da tartışıldı.

Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı

Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın bu adımları, yolcu güvenliğini artırmayı, sürücülerin yol ve trafik kurallarına daha sıkı şekilde uymasını sağlamayı ve olası kural ihlallerine hızlı müdahale edebilmeyi amaçlıyor. Toplantıda şoför odaları temsilcilerinin talepleri de değerlendirilerek, karşılıklı iş birliği vurgusu yapıldı. Trabzon'da ulaşım hizmetlerinin kalitesini artıracak bu yeni sistemler, yakın zamanda hayata geçirilecek.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN