Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen ve Ticaret Bakanlığı'nın HİSER projeleri çerçevesinde desteklediği Trabzon Sağlık Turizmi Projesi değerlendirme toplantısı, Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO Meclis Kâtip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon'da sağlık turizmi yetki belgesiyle faaliyet gösteren hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acentesi yetkilileri katıldı.

Proje İlerlemeleri Hakkında Bilgilendirme

TTSO Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Üçüncüoğlu, Trabzon – Tiflis direkt uçak seferleriyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Yakın zamanda Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da katılımıyla bu konuyla ilgili bir toplantı düzenleyeceğiz. Garanti koltuk talebinde bulunan Gürcistan firmasıyla da görüşmeler devam ediyor. Uçak seferleri başlayana kadar Tiflis’ten karayoluyla VIP servis konusunda da çalışmalar son aşamaya geldi.” dedi.

Tanıtım ve Reklam Çalışmaları

Sağlık turizmi projesinin tanıtım broşürlerinin havalimanında dağıtılmaya başlandığını ve Forum AVM'de sağlık turizmi ile ilgili filmlerin gösterileceğini belirten Üçüncüoğlu, “Hedef pazarlarımız arasında en önemlileri olan Bakü ve Tiflis’te reklam çalışmalarımız yürütülüyor. Sağlık turizminde Almanya da önemsediğimiz pazarlar arasında. Almanya’nın bazı şehirlerine direkt uçuş olması da önemli bir avantaj.” ifadesini kullandı.

Neden kilo verilemediği açıklandı: İşte kimsenin bilmediği o detay Neden kilo verilemediği açıklandı: İşte kimsenin bilmediği o detay

Birliktelik ve Gelecek Planları

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon’da sağlık kuruluşları arasında sağlanan birlikteliğin güzel sonuçlar doğurmaya devam edeceğine inandığını belirtti. Dr. Usta, “Bir bütün olarak Trabzon adına çalışmalıyız. Birbirimizin eksiklerini tamamlamak zorundayız. Yaşanan olumsuz bir durum kurumlarla değil Trabzon'un adıyla anılıyor. Bu yüzden birliktelik içinde hareket etmeye devam etmeliyiz. Bakü ve Tiflis'ten gelenler var ancak gerçekten oralarda çok daha büyük bir potansiyel var. Bu pazarlara Tebriz’i ve birkaç hedef ülkemizi daha ekleyebilirsek çok daha verimli sonuç alacağız.” dedi.

Katılımcıların Görüşleri

Toplantıda, katılımcılar proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini paylaştı. TTSO’nun özverili çalışmaları ve katkıları için teşekkürlerini ileten Dr. Hakan Usta, bu birlikteliğin Trabzon'un sağlık turizmi alanında daha büyük başarılara imza atacağına inandığını ifade etti.

Trabzon Sağlık Turizmi Projesi, Trabzon’un sağlık turizmi potansiyelini artırmak ve uluslararası pazarda daha güçlü bir yer edinmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN