Denizlerimizdeki Egemenlik ve Bağımsızlık

Vali Yıldırım, “Denizlerimizin barış, güvenlik ve refah dolu geleceğine olan inancımız tamdır. Denizlerimizdeki egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Kabotaj Bayramı'nın, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kültürümüzün Ayrılmaz Parçası

Ortahisar Belediyesi'nin Zamları Mahkemeye Taşındı! AK Parti ve MHP’li Meclis Üyeleri Dava Açtı Ortahisar Belediyesi'nin Zamları Mahkemeye Taşındı! AK Parti ve MHP’li Meclis Üyeleri Dava Açtı

Denizciliğin Trabzon ekonomisi ve kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Yıldırım, şehrin balıkçılık, deniz taşımacılığı ve tersanecilik gibi denizcilik faaliyetleriyle tanındığını ifade etti. “Trabzon Limanı, modern dönemde de Karadeniz'in en işlek limanlarından biridir ve hem ulusal hem de uluslararası ticarette önemli bir rol oynamaktadır.” dedi.

Denizcilik Geleneği ve Kültürel Miras

Trabzon'un denizcilik geleneğinin kültürel mirasında da görüldüğünü belirten Vali Yıldırım, “Şehirde düzenlenen çeşitli denizcilik etkinlikleri, halkın denize olan bağlılığını sürdürmekte, denizcilik kültürünü yaşatmaktadır. Bu itibarla Trabzon, hem tarihî hem de modern denizcilik faaliyetleriyle ülkemiz denizciliğinde önemli bir konuma sahiptir.” dedi.

Kutlama Mesajı

Yıldırım, “Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, tüm hemşehrilerime sağlık ve huzur dolu günler dilerim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Aziz Yıldırım’ın mesajı, Trabzon’un denizcilik kültürüne olan bağlılığını ve denizciliğin şehir için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Trabzon ve Türkiye genelinde coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.

Muhabir: BİROL SANCAK