"İller Bankası Siyaseten Karar Vermez"
Kavanoz, İller Bankası'nın bir devlet kurumu olduğunu ve siyasi kararlar almasının mümkün olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Teminat mektubunun siyaseten verilmediği şeklindeki iddialara çocuk bile inanmaz. İller Bankası siyasetin neresinde? Böyle bir şey olur mu? Akıl var, mantık var. Teminat mektubu alınamıyorsa bunun tek sebebi, başvuranların gerekli şartları yerine getirmemiş olmalarıdır.”

"Devlet Kurumu Keyfi Hareket Etmez"
Zeki Kavanoz, İller Bankası'nın keyfi davranamayacağını vurgulayarak, şartların sağlanmaması halinde teminat mektubunun verilmemesinin doğal olduğunu söyledi:
“İller Bankası bir devlet kurumudur ve keyfi hareket edemez. Şartları yerine getirildiği halde teminat verilmezse bu durum suç teşkil eder. Hangi devlet memuru böyle bir riski göze alır? İddialar gereksiz ve hafife alınacak söylemlerden ibarettir.”

"Yasal Haklar Her Zaman Mevcut"
Kavanoz, Ortahisar Belediyesi'nin teminat mektubunu alamaması halinde yasal yollara başvurabileceğini belirtti:
“Eğer şartlar sağlanıyorsa ve yine de teminat mektubu verilmiyorsa mahkemeye başvurup suç duyurusunda bulunursunuz. Ancak şartların sağlanmaması durumunda kimseye suçlamada bulunmak doğru değildir.”

Başkan Genç’ten Duygusal Muhtarlar Günü Mesajı: “Onlarla El Ele Çalışıyoruz” Başkan Genç’ten Duygusal Muhtarlar Günü Mesajı: “Onlarla El Ele Çalışıyoruz”

Zeki Kavanoz'un açıklamaları, Ortahisar Belediyesi'nin kredi başvurusu ve teminat talebiyle ilgili tartışmaların siyasetle ilişkilendirilmesini reddederken, yasal prosedürlere uyulması gerektiğine vurgu yaptı. Kavanoz, İller Bankası'nın objektif kriterlerle hareket ettiğini ve bu tarz iddiaların gereksiz olduğunu savundu.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT