Merkezde bir yılda sunulan hizmetler arasında, spor merkezi bölümünde 17 bin 178 kişiye toplamda 176 bin 644 seanslık hizmet verilmesi ve 2 bin 253 kişiye 18 bin 024 seanslık yüzme eğitimi sağlanması dikkat çekiyor. Ayrıca, ücretsiz danışmanlık hizmetleriyle 1526 kadın ve aile bireyine destek sağlanmış, sağlıklı beslenme konusunda en çok başvurulan alanlardan biri olmuştur.
Merkez ayrıca kadın istihdamını artırmayı hedefleyerek el dokuması kumaşlarla yöreye özgü tasarımlar yapmak gibi projelere imza atıyor. Kadınların üretime katılımını artırmak ve turizmde fark yaratmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir marka oluşturmayı planlamaktadır.
Merkez, kadınların yanı sıra çocukları da desteklemektedir. Kadınlar spora giderken çocuklarına oyun alanı desteği sağlayarak, sosyalleşmelerine ve çocukların kaliteli zaman geçirmesine olanak tanımaktadır.
Son olarak, merkez çeşitli farkındalık çalışmalarına ev sahipliği yaparak kadın ve kız çocuklarının toplumsal gelişimine katkı sağlamaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu merkezin sadece hizmet noktası olmadığını, aynı zamanda toplumsal dönüşümün bir katalizörü olduğunu belirtmiş ve etkinlik merkezlerinin sayısını artırma sözü vermiştir. Trabzon'daki Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, kadınların güçlenmesine ve toplumsal kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadır.