Bu kapsamda, Temmuz ve Ağustos ayları boyunca, İŞKUR ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle üç aşamalı bir etkinlik serisi gerçekleştiriliyor. İlk aşamada gençlere mesleki yönelim testleri uygulanarak ilgi alanları belirleniyor. İkinci aşamada, yerel uzmanlar tarafından meslekler hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılıyor. Üçüncü aşamada ise saha çalışmaları ile mesleklerin çalışma koşulları yerinde inceleniyor.

İl Müdürü Servet Kaba, programın, koruma altındaki çocukların mesleki ilgi ve yeteneklerinin desteklenmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Kaba, "Çocuklarımızın meslekleri tanımaları, iş hayatındaki tecrübeleri dinlemeleri ve çalışma şartlarını yerinde görmeleri için düzenlediğimiz bu programlarla, onların topluma entegrasyonunu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerini destekliyoruz" dedi.

İkinci el araçlar için flaş karar! Artık sadece böyle satılacak İkinci el araçlar için flaş karar! Artık sadece böyle satılacak

Ayrıca, İl Müdürü Kaba, projeye destek veren yerel profesyonellere teşekkürlerini iletti. Programın, gençlerin kariyer planlaması yapmalarına yardımcı olmak üzere 2024-YKS tercih danışmanlığı hizmeti de sağlayacağını ve Trabzon Çalışma ve İş Kurumu'nun dezavantajlı gençlere yönelik çalışmalarını artırarak devam edeceğini ifade etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA