Geçmişten Günümüze Trabzon’da Dini Hayat Serisinin Devamı

Trabzon Üniversitesi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2016 yılında başlattığı "Geçmişten Günümüze Trabzon’da Dini Hayat Sempozyumu" serisinin ikinci etkinliğini bu yıl Muhammed et-Trabzoni el-Medeni'ye adadı. Sempozyuma, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kalaycı, Araştırma Merkezi Müdürü Dt. Dr. Süleyman Gür, Dt. Dr. Şenol Saylam, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Whatsapp Image 2024 10 17 At 14.54.13

Yomra'da Taner Eyüpoğlu Fırtınası: Kaşüstü'nde Unutulmaz Bir Gece Yomra'da Taner Eyüpoğlu Fırtınası: Kaşüstü'nde Unutulmaz Bir Gece

“Trabzon’dan Hicaz’a Uzanan Bir Düşünsel Yolculuk”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, sempozyumun önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Muhammed et-Trabzoni el-Medeni, hem Trabzon'da hem İstanbul’da önemli bir ilim süreci geçirmiş, daha sonra Hicaz’a uzanan bir düşünsel yolculuğa çıkmıştır. Onun coğrafi hareketliliği, ilim ve düşünce dünyasına büyük zenginlik katmıştır.”

El-Medeni’nin İlmi Mirası Hala Geçerli
Whatsapp Image 2024 10 17 At 14.54.03

Gülay, Muhammed et-Trabzoni el-Medeni’nin mirasının günümüz ilim dünyasında hala geçerliliğini koruduğunu ve yeni düşüncelere ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Sempozyumun, bu değerli alimin eserlerini incelemek ve fikirlerini tartışmak için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti:

“Onun ilim mirası, günümüz akademik dünyası için ilham verici bir kaynaktır ve düşünce dünyamızda hala yeni kapılar açmaktadır.”

Bu önemli etkinlik, Trabzon’dan yetişmiş bir alimin, hem Osmanlı coğrafyasındaki hem de İslam dünyasındaki etkilerini anlamak için değerli bir platform sunarken, katılımcılara da düşünsel bir yolculuk yapma fırsatı sağladı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN