Bir hekime yönelik gerçekleşen şiddet olayı hakkında detaylar paylaşılırken, sağlıkta şiddete karşı mücadele çağrısı yapıldı. Toplantıda, dün 17:30 civarında metastatik pankreas kanseri tanısı olan bir hastaya müdahale etmeye çalışan hekime yönelik hasta yakınlarının tehdit ve saldırıları dile getirildi.

HEKİMSEN üyeleri, şiddet olaylarına karışanların kısa sürede serbest bırakılmasına tepki gösterdi ve şiddet uygulayanların sağlık hizmetlerinden men edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sağlıkta şiddetin sadece yasal düzenlemelerle değil, aynı zamanda uygulamalardaki eksikliklerin giderilmesiyle çözülebileceğini belirttiler.

Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri: Tansiyon Ölçüldü, Sağlık Konularında Bilgilendirme Yapıldı Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri: Tansiyon Ölçüldü, Sağlık Konularında Bilgilendirme Yapıldı

HEKİMSEN, sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için Sağlık Bakanlığı'na ve diğer yetkililere çağrıda bulundu: "Hastaneleri ve çalışma alanlarını güvenli hale getirmek zorundasınız. Sağlıkta şiddet uygulayanların sadece para cezası ile serbest kalmasına müsaade etmemelisiniz."

Son olarak, Hekimsen yetkilileri, sağlık çalışanlarının motivasyonunu ve güvenliğini sağlamak için mücadelenin devam edeceğini belirterek, sağlıkta şiddete karşı kararlılıkla duracaklarını ifade ettiler.

Muhabir: AYŞE SANCAK/Serap Bereketoğlu