Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, şikayetlerin kaynağına yönelik araştırmaların sürdüğünü ifade ederek, "İshal vakalarımızda bir artış var. Nedenini araştırdığımız ateşli hastalar var. Bulantı, kusması olan hastalarımız oluyor. İshal olmazsa bile bulantı, kusmayla gelen hastalarımız oluyor. Deniz kaynaklı mıdır? Yoksa su kaynaklı mıdır? Bu noktada araştırmalarımız devam ediyor. Çok yoğun noktasında geçen seneyle benzer rakamlar. Ağustos ayında artabilir, dikkatli olmamız gerekir. Sıcaklarla birlikte gıda kaynaklı enfeksiyonlar ortaya çıkabilir," dedi.

Hijyen ve Gıda Güvenliği Önemli

Psikolog Selver Yazıcı: "Çocuklar Ailede Sosyalleşmeli, İnternetin Tehlikelerine Dikkat Edilmeli" Psikolog Selver Yazıcı: "Çocuklar Ailede Sosyalleşmeli, İnternetin Tehlikelerine Dikkat Edilmeli"

Yılmaz, vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu:

Kişisel koruyucu önlemler alınmalı.

Bozuk gıdalar tüketilmemeli, bozulma ihtimali olan gıdaların tüketiminde dikkatli olunmalı.

Pis sulara girilmemeli; özellikle dere sularının temiz olarak düşünülmemesi, analizi yapılmadan kullanılmaması gerektiği vurgulandı.

Hijyen, el yıkama ve sabun kullanımı çok önemli.

Artık derelerimizde de kirlilik söz konusu diyen Yılmaz, hijyenin ve el yıkamanın enfeksiyonların önlenmesinde büyük rol oynadığını hatırlattı.

Kaynak: İHA