Cenaze Töreni

Mustafa Ayaz’ın cenaze namazı, Ankara Kocatepe Camii'nde kılındı. Törene ailesinin yanı sıra dostları, güzel sanat fakültelerinin öğretim üyeleri, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) yönetici ve üyeleri, Tüm Sanat Galerileri Derneği (TÜSGAD) yöneticileri ve üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü yetkilileri, gazeteciler ve sanatseverler katıldı. Sanat dünyasının önemli isimlerinin bir araya geldiği cenaze töreni, Ayaz’ın sanata olan katkılarının ve kişiliğinin bir yansıması oldu.

Sanat Yolculuğu

MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!” MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!”

Mustafa Ayaz, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinin Kabataş köyünde dünyaya geldi. Çocukluğu yoksulluk ve hastalıklarla geçen Ayaz, ilkokula 10 yaşında başladı. 1953’te Erzurum Pulur Köy Enstitüsü’nde resim yeteneğiyle dikkat çekti. İstanbul Çapa Öğretmen Okulu’nun resim bölümüne kabul edilen Ayaz, mezuniyetinin ardından ilkokul öğretmenliği yaptı. 1960 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü’nün resim bölümüne giren Ayaz, 1963 yılında mezun oldu. Sonrasında 3 yıl Çorum’da resim öğretmenliği ve atölye şefliği yaptı.

Ayaz’ın sanata olan katkıları ve eğitmenlik kariyeri, sanat dünyasında kalıcı izler bıraktı.

Muhabir: AYŞE SANCAK