Trabzonspor Basketbol Takımı'nın final grubundaki rakipleri arasında Bossan, Göcekspor, Tusaşspor, Ünsped ve ABB Egospor – Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Koleji eşleşmesinin kazananı yer alacak. Bordo-Mavili ekip, final grubundaki ilk maçını 10 Haziran Pazartesi günü Bossan takımı ile yapacak. Karşılaşmanın başlama saati ise 15.30 olarak belirlendi.

Baş antrenör Osman Ekici, takımın henüz yeni kurulmasına rağmen performanslarının dikkat çekici olduğunu belirterek, "Trabzonspor’a yakışır bir mücadele içinde olmalıyız. Bu yarışta önümüz açık çünkü çok güçlü bir camiayız. Ayrıca burada basketbola büyük bir ilgi var. Bu sevgiyi daha da yukarılara çekmek için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Yusuf Necip Seçen ise, Trabzon'un sadece futbola değil, basketbola da büyük bir tutku ile bağlı olduğunu vurgulayarak, "Bunu daha önce de gördük ve bu bizim için büyük bir avantaj. Başarı geldikçe halkımızı salonu daha da dolduracağını biliyoruz. Ve o güne adım adım geldiğimizi söyleyebilirim. Trabzonspor gibi dev bir kulübün oyuncusu olmak büyük bir gurur. Camianın, armanın büyüklüğünü taşımak çok özel bir sorumluluk. Buna layık olmaya çalışıyoruz. Oynadığımız her ligde zirveye, kupalara talibiz" dedi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN