Sezon başında yeni bir takım olmanın zorluklarını yaşayan Bordo-Mavili ekip, kısa sürede toparlanarak seri galibiyetlerle liderliği ele geçirdi ve şampiyonluk ipini göğüsledi. Trabzonspor Basketbol Takımı Başantrenörü Faruk Beşok, çok zor şartlar altında şampiyon olduklarını ifade etti.
15 GÜNDE KURULDUK
Beşok, “Bu taraftara şampiyonluğu hediye etmemiz gerekiyordu. Bunu başardığımız için sevinçliyiz. 15 günde kurulan bir takımız. Ona rağmen başkanımızın çok büyük özverisi var. Genel menajerimiz Cömert Küce'yle beraber bize her türlü desteği verdi. Muhteşem ve basketbolu özlemiş bir taraftar var. Bundan sonrası bizim için keyifli olacak. 8 maçın 5’ini kaybedince direkt şampiyonluk biraz zor geliyordu insanlara. Biz bu takımın play-off'lardan çıkacağına inanıyorduk ama ondan sonra çok iyi bir ritim yakaladık 16 maç üst üste kazandık” dedi.
TARAFTARLAR MUHTEŞEMDİ
Beşok şöyle devam etti: “Son 25 maçın 20’sini kazandık o da bizi buraya getirdi. Bu sene kırılma maçları çok var. Okben’in son saniyede attığı iLab maçı var, buradaki Esenler maçı var. O maçlar çünkü rakiplerimizdi. Önce şampiyon olabilmek için bu rakipleri yenmemiz lazımdı. İlk dörde oynayan takımların 6 maçta 5’ini kazandık. Ankaragücü maçını kaybettik. Sezon bitti, Okben'in cezası daha belli olmadı. Kendi artık kişisel mücadelesini veriyor. Muhteşem bir taraftar vardı. Bu taraftar sayısı her gün gün geçtikçe arttı. Bize desteklerini hiçbir zaman esirgemediler.”