Abdullah Avcı liderliğindeki Trabzonspor'un önceliği defansı sağlama almak. Bu doğrultuda, sezonun ikinci yarısında Bundesliga ekiplerinden Freibourg'ta kiralık olarak forma giyen Szalai ile temaslar başladı. 26 yaşındaki stoper, kariyerindeki iniş çıkışları telafi etmek için Trabzonspor'a davet edildi.

Fenerbahçe'nin Hoffenheim'e satışının ardından Szalai'nin kiralık olarak forma giydiği Freibourg'ta da beklediği süreyi alamaması, kariyerini olumsuz etkiledi. Bu durumu düzeltmek isteyen Szalai'ye Trabzonspor'dan önemli bir teklif geldi. Avcı'nın bizzat görüştüğü Szalai'ye, Trabzonspor'da oynamanın kariyeri için önemli bir adım olacağı anlatıldı.

Trabzonspor'un, Szalai'nin kiralık olarak transferi için adım attığı biliniyor. Euro 2024'teki performansına göre kariyerine yön verecek olan Szalai, Almanya'dan ayrılmak istiyor. İyi bir performans göstermesi halinde Serie A veya La Liga takımlarından teklif almayı umuyor.

Beşiktaş'ın da teklif yapmasına rağmen Szalai'nin tercihi Fenerbahçe'den yana. Ancak şu anda Mourinho'nun sisteminde yer bulamayan Szalai için Trabzonspor'un teklifi çok daha cazip görünüyor.

Szalai'nin Euro 2024'teki performansı, Trabzonspor'un transferinde kritik bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN