23 yaşındaki futbolcunun MLS'te performansı beğeni topluyor ve listede 22. sırada yer alıyor. Bu sezon 13 maçta 3 gol ve 1 asist üreten Hlongwane, kariyerinde Minnetsota formasıyla çıktığı 85 maçta 22 gol atıp 12 asist yaparak dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca Güney Afrika Milli Takımı'nda da 15 kez forma giyerek 4 gol kaydetti.

Genç futbolcunun güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın onayıyla Trabzonspor'un, oyuncunun kulübüyle opsiyonlu olmak üzere 1 yıllık anlaşması bulunan Hlongwane için 3 milyon Euro'luk bir teklif yapmayı planladığı iddia ediliyor.

Trabzonspor'da Onuachu Seferberliği! Southampton ile Kritik Görüşmeler Sürüyor Trabzonspor'da Onuachu Seferberliği! Southampton ile Kritik Görüşmeler Sürüyor

Hlongwane, sağ kanat pozisyonunda oynamasının yanı sıra sol kanat ve forvet mevkilerinde de başarılı performans sergileyebiliyor. Bu çok yönlü oyunculuk özelliği, transferin öncelikli hale gelmesinde etkili oluyor. Trabzonspor'un, genç yeteneği kadrosuna katmak için girişimlerini sürdürdüğü ve taraftarların heyecanla beklediği bir transfer süreci yaşanıyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN