Trabzonspor, sakatlık süreci Ekim sonrasına sarkmazsa Kairinen ile sözleşme imzalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

MAVİ KART KURALININ ÖNEMİ

TFF'nin "mavi kart" kuralı devam ederse, Trabzonspor, Finlandiya Milli Takımı'nın Türk asıllı oyuncusu Kaan Kairinen için teklif yapacak. Trabzonspor, geçen sezon "mavi kart" hakkını kullanmamıştı ve yurt dışında doğan ve başka bir milli takımı seçen Türk asıllı bir oyuncu ile sözleşme yapmamıştı. Bu sezon ise TFF, yabancı sayısını 12'ye düşürdü ve "mavi kart" kuralının devam edip etmeyeceği henüz netleşmedi. Ancak Abdullah Avcı ve ekibi, kural devam ederse Kaan Kairinen için hazırlıklarını sürdürüyor.

SCOUT RAPORLARI VE SAĞLIK DURUMU

Trabzonspor'un hedefindeki isim olan Kaan Kairinen, sakatlanana kadar Sparta Prag formasıyla Çekya Ligi'nde 2 gol ve 6 asist yaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise 10 maçta 3 asistle oynadı. Abdullah Avcı, oyuncunun tüm scout raporlarını okudu ve sağlık raporlarının istenmesini talep etti.

TRANSFER SÜRECİ

Trabzonspor, Kaan Kairinen'in sağlık raporlarında "sakatlık sürecinin uzama ihtimali yok" ifadelerinin yer alması ve Sparta Prag yönetiminin "sağlık testine sokabilirsiniz" izni vermesi durumunda, oyuncu için resmi teklif yapmayı planlıyor.

Kaan Kairinen'in transfer süreci, bordo-mavili taraftarlar tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Sağlık raporlarının olumlu çıkması halinde, Trabzonspor, Fin Milli Takımı'nda forma giyen bu yetenekli orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için harekete geçecek.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU