Son dönemlerde Trabzonspor Kulübü basında tartışılır olur. “Hükümet istifa” sloganlarının atıldığı Fenerbahçe maçında tüm başkanlar stadı terk ederken Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun maçı sonuna kadar izlemesi ve tepki amaçlı stadı terk etmemesini ilk olarak Taka Gazetesi manşete çekmiş ve gündemi belirlemişti.
Her ne kadar Ahmet Ağaoğlu yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışırken “yazılanlar asılsızdır” iddiasına maçın özel görüntülerini izlemesini tavsiye ediyoruz.
Sizin stadı terk etmeniz bir siyasi anlayış veya siyasi parti görüşünüzü veya desteğinizin aksine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yapılan saygısızlık ve siyasetin statlara sokulmasına tepki amaçlı o stadı terk etmeliydi.
Etmedi, kendi arzusu bilir.
Trabzonspor yığınla borcun altından kattıysa bu Ahmet Ağaoğlu’nun kişisel başarısı değil elindeki sihirli değnek sayesinde de olmamıştır.
Her ne ise bu konuyla alakalı söyleyecek çok şey var ama bu kadarıyla bırakalım.
Gelelim asıl meseleye.
Uzungöl HES projesinin 32 milyon gibi çerez parasına satılması olayına.
Bir sefer onun adı Uzungöl HES değil Taşkıran HES olmalı.
Ama Uzungöl marka bir isim olduğundan projeye daha fazla katma değer katar düşüncesiyle adını öyle koymuşlar.
Uzungöl HES projesi Uzungöl’ün dibinden başlayıp tünel vasıtasıyla Taşkıran Mahallesi’nin tam ortasına düşürülme projesidir.
Taşkıran benim köyümdür, yani su nerede ise benim evin tepesine düşecek.
Başından beri takip ettiğim projedir.
Trabzon’un saygın işadamlarından Tufan Aydoğan Trabzonspor’da hiçbir görevi yokken ancak bu proje Trabzonspor’u geleceğini kurtarır düşüncesiyle kulübe verilmesi için müthiş mücadele vermiş.
DSİ Genel Müdürlüğünde ihalesi esnasında hiçbir kişi ve kuruluşu “Bu HES Trabzonspor’undur” diyerek ihaleye girmesine izin vermemiş.
Yarısı rica, yarısı minnet, yarısı racon keserek derken Uzungöl HES Trabzonspor’a verilmiş ve Bordo-Mavi Enerji şirketi kurularak teslim edilmiş.
O zamanki değeri 25 milyon dolar gibi bir parayla mal olacak hatta yabancı finans şirketlerinin büyük ilgi gösterdiği, inşaat kredisi için bankalar da sıraya girdiği bir dönemde ne yazık ki hiçbir adım atılamamıştı.
Tamamlandığında Trabzonspor Kulübüne o günkü paralarla yıllık 10 trilyon lira gelir sağlayacak olan Uzungöl HES Trabzonspor’un da geleceğini kurtaracaktı.
Yani Trabzonspor’u kurtaracak bir projeydi.
Yok, paralı başkanmış, yok yardımmış, yok destekmiş hiçbirinin cebine sığmayacak kadar ekonomik özgürlüğünü tamamen kazanacaktı Trabzonspor.
Ama Tufan Aydoğan, Trabzon’dan taşınınca projeye dönüp bakan olmadı.
Yıllarca o gürül gürül sular da boşuna akmış oldu.
Şimdi sözün ona iş bilir Trabzonspor Başkanı ve yönetim kurulu Trabzonspor’u banka borçlarından kurtaracak, insanların cebine sığmayacak kadar büyütecek, hiçbir siyasi görüşeempoze edilmeyecek kadar kıymetli projeyi 32 milyon liraya satmış.
Yarım futbolcu alacak kadar da değil
Yani kişi verdiği parayı 3 yılda çıkaracak.
Geriye kalan 40 yıl da para cebine akacak.
Ticarette şöyle bir mantık vardık.
Yaptığınız yatırım 10 yılda kendini amorti ediyorsa kardasınız demektir.
Yaaa Allah aşkına şuraya bakın verilen parayı 3 yılda amorti edecek ve yıllarca kazanç sağlayacak.
Siz kimin hakkını kime veriyorsunuz.
Siz Trabzonspor’un hakkını hukukunu savunacak yerde peşkeş nasıl çekersiniz.
Satış ve anlaşma detaylarını bilmiyorum ama böyle bir ticaret anlayışı var mı?
Bildiğim kadarıyla başkan ve yönetim kurulunun tamamı iş adamlarından oluşmasına rağmen acaba bu proje kendilerinin olmuş olsaydı bu fiyata satarlar mıydı?
10 yıllığına yap işlet devret modeliyle yapsalardı bile herkes karlı çıkardı.
Yazık gerçekten çok yazık
Avrupa’dan elendik, şampiyonluktan koptuk, HES’i yok pahasına sattık
Trabzonspor bu kadar hata üstüne hata yapılacak bir kulüp değildir.
Beceremiyorsanız bırakın gidin.