Ağrıları olduğunu yetkililere ileten yıldız oyuncunun çekilecek olan MR sonrası durumu belli olacak. Teknik direktör Şenol Güneş de Savic’ten gelecek olan MR sonucunu bekliyor. Efsane teknik adam Güneş, Savic’e göre Kayserispor ile oynanacak olan müsabaka için kadroyu şekillendirecek. Savic’in oynayamaması halinde yıldız stoperin yerine Ukraynalı stoper Batagov yada Ali Şahin’den birini oynaması bekleniyor.


Elde edilen bilgilere göre, Savic'in iyileşme süreci iyi ilerliyor.Trabzonspor'un yeni transferi Stefan Savic, Sivasspor ile oynanan Trendyol Süper Lig’in ilk hafta maçında yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası taraftarlar ve futbolseverler tarafından merak konusu olmuş durumda. Savic'in sol bacağında kas zorlanması tespit edilmiş ve bu nedenle Rapid Wien maçı kadrosundan çıkartılmıştı.


STEFAN SAVİC KİMDİR?
Sert müdahaleleri, sezgisi, savunmadaki liderliği, Diego Simeone yönetiminde geçen 9 yıllık tecrübesi, şampiyonlukları ve kupaları... İşte karşınızda Trabzonspor'un yeni stoperi Stefan Savic...
 
8 Ocak 1991'de Karadağ'ın kuzeyinde yer alan Mojkovaç'ta dünyaya gelen Stefan Saviç, futbola yerel bir kulüp olan Brskovo takımında başladı. Burada dikkat çeken Saviç, BSK Borça takımı altyapısına adımını attı. Karadağ U17 takımına giren ve adını duyuran Saviç, kısa zamanda BSK Borça A takımına çıktı ve 2009-2010 sezonunda 27 maçta oynadı. 
 
Stedan Saviç'in yükselişi, yeni sezon öncesi Partizan gibi ülke futbolunun lokomotifi olmuş bir takıma transferi ile devam etti. Henüz 19 yaşında iken Karadağ Milli Takımı formasını sırtına geçiren ve Kuzey İrlanda karşısında süre alan Saviç, Partizan'da da fazla kalmadı.

Partizan ile şampiyonluk yaşayan genç stoper, Manchester City gibi dev bir takıma transfer oldu. Bonservisine 6 milyon sterlin verilen Saviç, ilk sezonunda City formasını 20 resmi maçta giydi ve bir gol attı. Stefan Saviç, son anlarda Agüero ile gelen mucizevi şampiyonlukta takımın içindeydi ve madalyayı da kaptı.
 
2012-2013 sezonunu yine Manchester City ile açan hatta Community Shield maçında Chelsea karşısında yarım devre oynayan Stefan Saviç, koleksiyonuna bir kupa daha ekledi. Saviç yaz transfer dönemi bitmeden İtalya Serie A'ya geçti. 
 
Floransa'da üç sezon geçiren ve 100 maçı aşan Stefan Saviç, 2013-2014 sezonunda İtalya Kupası'nda finale kadar geldi ancak mutlu sona ulaşamadı. Vincenzo Montella yönetimindeki Fiorentina'da son sezonunda UEFA Avrupa Ligi yarı final heyecanı yaşayan Saviç, Karadağ Milli Takımı'nın değişmez oyuncusu oldu. Saviç, 2014-2015 sezonunu 41 resmi maçla tamamladı ve Diego Simeone'nin dikkatini çekti.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Turgut, Ghezzal Transferi Hakkında Konuştu Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Turgut, Ghezzal Transferi Hakkında Konuştu

Savunması ile ünlü Simeone'nin ekibine 10 milyon Euro bonservis ve Mario Suarez'in bedelsiz transferi sonucu geçen Saviç, 9 yıl sürecek birlikteliğin ilk adımını atmış oldu. Diego Godin ve Gimenez'in arkasında başlayan Stefan Saviç, formayı kapmakta zorlanmadı. Milano'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde 120 dakika sahada kalan Saviç, büyük kupayı penaltılarla kaybetti. 
 
2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 10 maça çıkan ve yarı finalde yine Real Madrid'e kaybeden Saviç, sonraki sezon ilk Avrupa kupası zaferine ulaştı. Finalde Marsilya'yı 3-0 yenen Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'ni kazandı. 2018-2019 sezonu başında Real Madrid karşısında rövanşı alan Saviç, uzatmalara giden mücadele sonucu UEFA Süper Kupası'nı kazanmayı başardı.
 
2020-2021 sezonunda Atletico Madrid ile bu kez İspanya LaLiga şampiyonluğu yaşayan Karadağlı stoper, aynı zamanda A Milli Takım kaptanlığı yapmaya başladı. Atletico Madrid'deki son üç sezonunda da 30 maç barajına gelen Saviç, istikrar, kupalar ve zaferler dolu kariyerine Trendyol Süper Lig'de devam edecek.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA