Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, bu sezon gösterdiği performansla 2020-21’deki rekorunu egale etmeye çok yakın. Rizespor maçında da kalesini gole kapatan milli eldiven, yeni rekorun eşiğinde.
RİZESPOR MAÇINDA KALESİNİ YİNE KAPATTI
Son olarak Çaykur Rizespor karşılaşmasında kritik kurtarışlara imza atan Uğurcan, takımının 2-0’lık galibiyetinde başrol oynayan isimlerden biri oldu. Özellikle ilk yarıdaki refleks kurtarışları ve rakibe göz açtırmayan hamleleriyle galibiyetin mimarlarından biri oldu.
REKORA SADECE 1 MAÇ KALDI
Süper Lig’de sezonun tamamlanmasına 7 hafta kala, 1 maçta daha gol yememesi durumunda kendi rekorunu egale edecek olan Uğurcan, 2 maçta daha kalesini gole kapatırsa yeni bir kişisel rekora imza atacak.
Bu da onu Trabzonspor tarihinde en çok gol yememe başarısı gösteren kaleci konumuna taşıyacak.
BORDO-MAVİLİLERİN KALESİNDE GÜVENCE
Uğurcan Çakır, sadece yaptığı kurtarışlarla değil, aynı zamanda liderliği ve oyun kurulumundaki katkısıyla da Fatih Tekke yönetimindeki takımın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Genç oyuncuların da saha içinde kendisine güvendiği milli kaleci, bu sezon adeta takımın her şeyi oldu.