HEDEFLERİ OLAN BÜYÜK BİR CAMİADAYIM
Trabzonspor’un Macaristan kampı sürerken, yeni transfer Ozan Tufan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Potansiyel ve yeteneklerine güvendiğini söyleyen Tufan, “Hedefleri olan bir takımdayım, büyük bir takımdayım, büyük bir camiadayım. Bunun için çok mutluyum. Trabzon şehrine ve yöneticilerine çok teşekkür ederim bana bu şansı verecekleri için, bu kulüpte oynayabilme şansı verecekleri için. Hocamla henüz rolüm hakkında konuşma yapmadık. Beklentilerin büyük olduğunu biliyorum. Kendi potansiyelime güveniyorum, yeteneklerime güveniyorum, bilgilerime güveniyorum o yüzden elimden gelenin fazlasını yapacağımdan kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın” dedi.

Trabzonspor'da Kongre Heyecanı! Aday Yok, Mevcut Başkan Ertuğrul Doğan Yolda! Trabzonspor'da Kongre Heyecanı! Aday Yok, Mevcut Başkan Ertuğrul Doğan Yolda!

ABDULLAH AVCI: "5-6 TRANSFER YAPIYORMUŞUM GİBİ"
Teknik direktör Abdullah Avcı ile görüşmesini aktaran Tufan, “Hocayla telefonla konuştuğumuzda şöyle bir şey söylemişti bana; senin 1 transfer değil senin 5-6 mevkide oynayabilme özelliğin olduğu için sanki ben 5-6 transfer yapıyormuşum gibi' cümleler kullandı. O cümleler zaten beni etkiledi. Çünkü artık günümüz futbolunda bir oyuncunun birçok mevkide oynayabildiğini görüyoruz. Ben de o yeteneklere sahip olduğum için kendimi açıkçası şanslı hissediyorum. O yüzden mutluyum, hocanın bu bakış açısından” diye konuştu.

MİLLİ TAKIM HAYALİM VAR
Milli Takım hayali olduğunu da dile getiren Ozan, “Milli takım hayalim var. Ben de tekrar o kadroya dahil olmak, o duyguları yeniden tatmak istiyorum. Trabzonspor'un da bana bu konuda yardımcı olabileceğini düşünüyorum sahada. O yüzden elimden gelenin fazlasını yaparak tekrar seçilmek istiyorum” şeklinde konuştu.

TRANSFERLERİN ÇOĞUNUN BİTMESİ ÖNEMLİ
Şampiyonluk hedefi için transferlerin erkenden bitirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Ozan Tufan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Şu anda tabi ki lig başlamadığı için konuşmak çok doğru değil. Ama benim kendi fikrim ve düşüncelerime gelirsek, tabi ki transferlerinin çoğunun bitmesi bir kulüp, bir camia için gerçekten çok önemli. Çünkü sezon başına hazır bir şekilde girmek bütün oyuncularla beraber gerçekten çok önemli. Sonuçta buraya yeni gelen isimler var ben de dahil, bir adaptasyon süreci var. Bunlar bir futbolcu için kolay şeyler değil. O yüzden bunu bu kamp sürecinde aştığımızı düşünüyorum ben ve diğer arkadaşlarımız için. O yüzden sezona bu şekilde girmek çok önemliydi. Hocanın da planı ve fikri bu yöndeydi açıkçası. O yüzden şampiyonluk için bence önemli bir rol bu. Bu pozisyonda olduğumuz için gerçekten transferler erken bittiği için şampiyonluk hedefi için gerçekten önemli bir durum diyebilirim.”

ABDÜLKADİR ÖMÜR’ÜN HABERİ OLDU
Trabzonspor’a transferi sürecinde Abdülkadir Ömür ile aralarında bir diyalog olduğunu da anlatan Ozan Tufan, “Abdüş çok sevdiğim çok beğendiğim bir kardeşim. Onunla beraber de forma şansı bulabildik Hull City'de. Ama onunla bir görüşmem olmadı. Onun haberi oldu transferimden dolayı, çünkü ben kimseye söylememiştim. Çünkü başkanımız ve hocamız rica etmişti. O yüzden Abdüş’ün haberi olduğunda o beni aradı. Ben de ona düşüncelerimi, fikrimi söyledim transferle ilgili. O da benim için iyi olabileceğini, tekrardan Milli Takıma seçilebileceğimi, Trabzonspor’un hedeflediği yere getirebileceğini söyledi benim için. Onun da düşünceleri benim için önemliydi. Onun için ona da teşekkür ederim” diye konuştu.

HOCA VE BAŞKAN ARAYINCA FİKRİM DEĞİŞTİ
Yurt dışından da transfer teklifleri aldığını dile getiren Ozan Tufan, “Türkiye’den de birkaç teklif vardı. Hull City ile bir yıl daha kontratım vardı ve öyle bir düşüncemiz yoktu. Sonrasında Abdullah hocamız ve başkanımız arayana ve fikirlerini beyan edene kadar. Benim de hedeflerim vardı. Hedeflerim doğrultusunda karşılıklı iki tarafın da kulüp ve benim tarafımda fikirlerimiz ortak yöndeydi. O yüzden bu durumu ailemle paylaştığımda gönül sıcaklığı ile buraya geldik. O yüzden mutluyuz, huzurluyuz, sıkıntımız yok çok şükür” ifadelerini kullandı.

TARAFTAR BENİ BAĞRINA BASTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Trabzon şehrine geldiği zaman taraftarın kendisine yaptığı sıcak karşılamaya teşekkür eden Ozan Tufan, “Taraftarlarla ilgili konuşacak olursak gerçekten böyle bir karşılama beklemiyordum. Sonuçta daha öncesinde oynadığım büyük bir camia vardı. O yüzden buraya geldiğimde beni gerçekten gönüllerine bağırlarına bastılar. Onlara da burada sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum karşılama yaptıkları için. Beni Trabzon şehrinde öyle güzel karşıladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

ORTA SAHA MEVKİSİNDE DAHA RAHAT HİSSEDİYORUM
Ozan Tufan kendisini orta saha mevkisinde daha rahat hissettiğine vurgu yaparak “Hull City’de daha ileride oynadım 10 numara pozisyonunda ama tabi ki sistemimiz biraz farklı olduğu için biz iki 10 numara ile oynuyorduk orada. O yüzden gezerek oynadığımız için böyle orta sahaya da yakın oynuyordum, sol açığa, sağ açığa da yakın oynuyordum. O yüzden çok sisteme dayalı bir oyun tarzımız vardı. Tabi ki orta sahada kendimi daha iyi hissettim, yeteneklerimi daha iyi ortaya koyduğum mevki diyebilirim” şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞE SANCAK