Teknik direktör Abdullah Avcı, mevcut rotasyondaki oyunculardan memnun olmadığı için stoper mevkisinde değişim istiyor. Bu sezon sık sık Batista Mendy'yi savunmanın merkezinde görevlendirmek zorunda kalan Avcı, önümüzdeki yıl bu pozisyonda 2 garanti isimle yola çıkmak istiyor.

Trabzonspor'da ayrıca kiralık sözleşmesi biten Benkovic'in yanı sıra Joaquin Fernandez, Baniya ve Denswil gibi oyuncular da düşünülmüyor. Yönetim, bir şekilde formül üreterek stoper pozisyonuna iki yabancı almayı hedefliyor ve bu oyunculardan birinin mutlaka tecrübeli ve lider bir isim olmasını istiyor. Bu bağlamda gündemdeki oyuncu, Atletico Madrid'den ayrılmaya karar veren Savic.

Mundo Deportivo'nun haberine göre, Savic'e Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın da ilgisi bulunmasına rağmen, en iyi teklifi Trabzonspor'un yaptığı belirtiliyor. 33 yaşındaki savunmacıyla Trabzonspor'un temas halinde olduğu ve kısa zamanda görüntülü bir görüşme yapılacağı öğrenildi.

Trendyol Süper Lig'de 7-17. Haftaların Programı Açıklandı Trendyol Süper Lig'de 7-17. Haftaların Programı Açıklandı

Öte yandan Trabzonspor'da transferde hedeflenen oyuncular arasında Uğurcan Çakır, Trezeguet ve Batista Mendy gibi isimler bulunuyor. Avcı'nın özellikle bu 3 oyuncunun takımda kalmasını istediği, diğer oyuncuların ise tekliflere göre ayrılabileceği yönetime ilettiği ifade ediliyor.

Bu arada West Bromwich ile mukavelesi sona eren Cedric Kipre'nin Trabzonspor'un radarında olduğu ve scout ekibinin olumlu bir rapor hazırladığı belirtiliyor. 27 yaşındaki stoperin bonservisinin elinde olması avantaj sağlarken, teknik heyetin kararına göre transferde adımların atılacağı kaydediliyor.

Trabzonspor'da gelecek sezon kadrosunu güçlendirmek adına yapılan transfer çalışmaları hızla devam ederken, Savic operasyonunun yanı sıra Berat Özdemir ve Mustafa Eskihellaç gibi oyuncuların da geleceği belirsizliğini koruyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK