Çal Mağarası’nda Otopark Sorunu Çözülüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. Doğu Karadeniz’in en önemli turizm destinasyonlarından biri olan, Düzköy ilçesinde bulunan Çal Mağarası’nın çevresine yeni bir otopark yapılıyor. "Yeraltındaki saklı cennet" olarak bilinen Çal Mağarası’na gelen turistlerin konforunu artırmak amacıyla başlatılan bu projeyi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bizzat takip ediyor. Başkan Genç, bu yeni otoparkın tamamlanmasıyla bölgedeki turizm hareketliliğinin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Başkan Genç, otopark sorununun çözülmesiyle Çal Mağarası’nın cazibesinin daha da artacağını ifade ederek, “Trabzon’un doğal güzelliklerini ve tarihi yapısını korumak bizim en önemli görevlerimizden biri. Çal Mağarası, her yıl çok sayıda turistin ilgisini çeken önemli bir destinasyon. Ancak burada yaşanan otopark sorunu, ziyaretçilerin keyfini kaçırıyordu. Bu sorunu çözmek ve bölgeye daha fazla turist çekmek amacıyla otopark projesini başlattık. Artık buraya gelen turistlerimiz ve vatandaşlarımız araçlarını nereye park edeceklerini düşünmeden rahatça gezmenin keyfini çıkarabilecekler. Bu otopark ile ziyaretçilerimize konforlu bir alan sunmuş olacağız. Turizmde ve diğer tüm alanlarda sorunları ortadan kaldırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz,” dedi.

Çal Mağarası’na yapılacak yeni otoparkın, bölgedeki turizm faaliyetlerini canlandırması ve ziyaretçilerin deneyimini iyileştirmesi bekleniyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle birlikte şehrin turizm potansiyelini daha da yukarılara taşımayı amaçlıyor.

Trabzon’un duayen gazetecilerinden, 61saat.com Yayın Danışmanı Ali Savaş, toprağa verildi Trabzon’un duayen gazetecilerinden, 61saat.com Yayın Danışmanı Ali Savaş, toprağa verildi

Muhabir: BİROL SANCAK