Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Bayraktar, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Selami Ayyıldız ve Cesur Gerigelmez, 11. Meslek Komitesinden Meclis Üyeleri Bülent Karaca ve Davut Gerigelmez, TTSO Meclis Üyesi Hüseyin Tüysüz, Meslek Komitesi Başkanı Abdülkerim Bıyıklı ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda, özellikle şehir içinde mal tedarik eden araçlara yazılan trafik cezaları gündeme geldi. Sektör temsilcileri, bu sorunun çözümü için UKOME ile görüşülmesi gerektiğini, izin saatlerinde yeniden düzenleme yapılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, merdiven altı üretimlerin, markasız yumurta ve tereyağı gibi ürünlerin satışının önlenmesi gerektiği, bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü ve Zabıta tarafından denetimlerin artırılması gerektiği belirtildi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, bu tür buluşmaların sektör temsilcileriyle daha sık bir araya gelinerek sorunların ve çözüm önerilerinin görüşülmesi amacı taşıdığını belirterek, "Bu oda sizin odanız, taleplerinizi ve çözüm önerilerinizi mutlaka iletin. Biz de bu taleplerin çözüme kavuşturulması için gereken çalışmaları yapıyoruz ve süreci takip ediyoruz," dedi.

KTÜ’de Türkiye’nin İlk Yapı Sağlığı İzleme Merkezi Açıldı KTÜ’de Türkiye’nin İlk Yapı Sağlığı İzleme Merkezi Açıldı

Sektör temsilcileri, ayrıca Gıda Toptancılar Sitesi ve Perakende Yasası'nın çıkarılmasının sektörün yıllardır beklediği bir adım olduğunu vurguladı. Yerli ürünlere verilen desteklerin artırılması ve POS makinelerinin komisyon oranlarının bankalarla yeniden görüşülmesi gerektiği ifade edildi.

TTSO, gıda, toptan ve perakende sektöründe yaşanan bu sorunların çözümü için ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN