Gümüşhaneli Yoğun Bakım Hemşiresi Zeynep Çakır Hayatını Kaybetti: Tedaviye Cevap Veremedi Gümüşhaneli Yoğun Bakım Hemşiresi Zeynep Çakır Hayatını Kaybetti: Tedaviye Cevap Veremedi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, ağırlıklı olarak nakliye, otomotiv, oto yedek parça ve tersane sektörlerinin temsilcilerinin yer aldığı 14. Meslek Komitesi toplantısında, sektörlerin taleplerini değerlendirdi. Toplantıya Meclis Üyeleri Temel Kofoğlu ve Emrullah Reis, Meslek Komitesi Başkanı Tuncay Albayrak ve komite üyeleri katıldı.


Sarp Sınır Kapısı ve Nakliye Sorunları

Başkan Çelebi, nakliyecilerin Sarp Sınır Kapısı’nda yaşadığı sorunları bildiklerini ve bu konuda iyileştirme çalışmaları yaptıklarını belirtti. Çelebi, yeni tır parkı ve dolgu alanı projesi hakkında katılımcılara bilgi vererek, bu projede sosyal tesisler, akaryakıt istasyonu gibi alanların yer alacağını vurguladı. Ayrıca, gümrük işlemlerinin bu alanda yapılarak geçişlerin hızlandırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

T T S O O


Sektörlerden Gelen Talepler

Nakliyeciler, yeni yapılacak tır parkı konusunda dünyadaki iyi örneklerin incelenmesini ve Türk plakalı tırlara geçiş üstünlüğü sağlanmasını talep etti. Ayrıca, Kapıkule’de olduğu gibi yurt dışına çıkan tırlara Sarp’ta da vergisiz yakıt uygulamasının getirilmesi istendi. Tersane temsilcileri ise Yeniçam Tersane alanının genişletilmesi için dolgu alanı ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi gerektiğini dile getirdiler.


Otomotiv ve Yedek Parça Sektörü İçin Modern OSB İhtiyacı

Otomotiv ve yedek parça sektörü temsilcileri, mevcut oto sanayi alanlarının yetersizliğine dikkat çekerek, modern bir organize sanayi bölgesi (OSB) talep ettiler. Ayrıca, teknik personel ve kalifiye eleman yetersizliğinin sektör için en büyük sorunlardan biri olduğu belirtildi.

Muhabir: AYŞE SANCAK