Prof. Dr. Alper'in çalışmaları, özellikle memedeki enfeksiyonları tedavi eden ve hastaların çoğunda ameliyata gerek kalmadan başarı sağlayan bir protokolü içeriyor. Son dokuz yılda, 650'den fazla hasta bu yenilikçi tedavi ile şifa buldu. Prof. Dr. Alper, 2015 yılında başlattığı araştırmaların sonucunda, meme içerisine uygulanan steroid tedavisi ile önemli başarılar elde etti. 5 ila 10 seans arasında değişen tedavi süreci, hastalar üzerinde sıfıra yakın yan etki ile olumlu sonuçlar doğurdu. Alper, "Bu tedavi yöntemi, dünyada nadir görülen ancak ülkemizde sıkça rastlanan bir hastalık olan idiyopatik granülomatöz mastiti ameliyat gerektirmeden tedavi etmemizi sağladı," dedi.
Meme Enfeksiyonları Genellikle Kanserle Karışıyor
Prof. Dr. Alper, İGM'nin özellikle orta yaşlardaki annelerde daha sık görüldüğünü belirtti. Hastalığın başlangıçta kanser ile karışabilen belirtiler gösterdiğini vurgulayan Alper, "Memede kızarıklık, şişlik, ısı artışı, sertlikler ve ciltte delinmeler gibi belirtilerle seyreden bu hastalık, antibiyotik tedavisine yanıt vermeyen bir enfeksiyon türüdür ve tedavi edilmeyen hastalar aylarca hatta yıllarca bu durumla yaşamaktadır," dedi.
650 Hasta Tedavi Edildi, Etkili Yöntem Tıp Dünyasında İlgi Gördü
Prof. Dr. Alper’in geliştirdiği tedavi protokolü, meme içine steroid uygulaması ve gerekirse krem desteği ile hastalarda başarılı sonuçlar sağladı. Bu tedavi ile ameliyat gerektirmeyen 650 hasta tedavi edildi. Yöntem, uluslararası tıp literatüründe de büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Alper, geliştirdiği tedavi yöntemine dair yaptığı araştırmaları ve bulguları dünya çapında yayınlayarak tıp camiasında önemli bir yankı uyandırdı.
Erzurum ve Çevresinden Hastalar Geliyor
Bu tedaviye sadece Erzurum'dan değil, Türkiye'nin pek çok farklı ilinden hasta başvurusu alındığını ifade eden Prof. Dr. Alper, "Erzurum, Iğdır, Kars, Diyarbakır gibi şehirlerden hastalarımız geliyor. Hatta Nahçıvan'dan bile hastalarımız var. Bu, tedavi yönteminin ne kadar geniş bir etki alanına sahip olduğunu gösteriyor," dedi.
Prof. Dr. Alper, aynı zamanda öğrencilere de bu tedavi yöntemini ve tıp dünyasındaki bulgularını aktarmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca, tedavisiyle ilgili yaptığı iki bulguyu ise “Fatih” ve “Alper” olarak adlandırmayı planladığını söyledi.
Ameliyatlara Gerek Kalmadan Başarı Sağlanabiliyor
Prof. Dr. Alper, tedavi sürecinde kullanılan steroid dozlarının etkili olduğunu ve diğer tedavi yöntemlerine kıyasla çok daha düşük yan etkiyle hastaların iyileştiğini vurguladı. “Ameliyat ve diğer komplikasyonlu tedavilere gerek kalmadan bu hastalığı tedavi edebilmek büyük bir adım. Bu yöntemle hastalar sağlıklı bir şekilde tedavi ediliyor ve çok sayıda hasta tedavi sonrası mutlu bir şekilde ayrılıyor," diye ekledi.