Yerlikaya, geçen yılın ilk 9 ayına göre kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 4, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 30 düşüş yaşandığını ifade etti. Öne çıkan veriler arasında konut dokunulmazlığının ihlalinde yüzde 22, kasten öldürmede yüzde 11 ve cinsel tacizde yüzde 8 azalma dikkat çekti. Ayrıca, suçların aydınlatılma oranının da yüksek olduğunu vurguladı.

Tekirdağ'da da suç oranlarının düştüğünü belirten Yerlikaya, burada kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 13,6’lık bir azalma olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanlığı'nın görevlerinin suçları önlemek, suçluları yakalamak ve adalete teslim etmek olduğunu ifade eden Yerlikaya, bu konuda önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

Ruhsatsız silahlarla mücadelede önemli adımlar atıldığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak torba kanun tasarısında ruhsatsız silah taşımanın cezalarının caydırıcı hale getirileceğini belirtti. Ayrıca, organize suçlar ve terörle mücadele konularında da önemli operasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede de kararlı olduklarını, 2024 yılının ilk 9 ayında önemli miktarda uyuşturucu maddesi ele geçirildiğini açıkladı. Düzensiz göçle mücadelede de etkin çalışmalar yapıldığını söyleyen Bakan, bu alanda 346 organizatörün gözaltına alındığını bildirdi.

Son olarak, Bakan Yerlikaya, "Bizim işimiz, bu ülkenin huzuru ve güvenliğini sağlamak. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Bayburt SGK İl Müdürü Nejat Deniz Uyardı: "Kayıt Dışı Çalışmayın, Çalıştırmayın!" Bayburt SGK İl Müdürü Nejat Deniz Uyardı: "Kayıt Dışı Çalışmayın, Çalıştırmayın!"
Kaynak: İHA