TÜRKİYE’DE TEK, DÜNYADA SAYILI

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Yomra’daki Su Ürünleri Gen Bankası, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteriyor. MHP İl Başkanı Ömer Ayar, “Türkiye’de tek, dünyada ise sayılı Su Ürünleri Gen Bankası, Karadeniz’in kadim balığı olan Mersin balığını üretmekte, üreticilere yavru temini sağlamakta ve doğal stokları iyileştirmek için denize bırakmaktadır” dedi.

MERSİN VE KALKAN BALIĞI ÜRETİMİNDE LİDER

Enstitü, dünyada sadece birkaç gelişmiş ülkenin üretimini başarabildiği kalkan balığını uzun yıllardır başarıyla üretmekte ve doğal stokları iyileştirmek için denize bırakmaktadır. Ayrıca, sadece Karadeniz ve nehirlerinde bulunan Karadeniz Alabalığı’nın (kırmızı benekli alabalık) ilk üretimini de gerçekleştiren enstitü, bu alanda lider konumda bulunuyor.

ULUSLARARASI DESTEK VE EĞİTİMLER

Enstitü, birçok ulusal ve uluslararası projeyi başarıyla yürütürken, Dünya Gıda Teşkilatı (FAO) tarafından da desteklenmektedir. Ulusal ve uluslararası eğitimler düzenleyen enstitü, bölgedeki su ürünleri sektörüne büyük katkı sağlıyor. Başkan Ayar, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ercan Küçük ve tüm ekibini bu çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY