Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından sarkıt, dikit ve damlataşı şekillerinin en yoğun, en güzel, en görkemli ve görenleri mest eden örneklerine sahip olan Karaca Mağarasını görmeye gelen ziyaretçilerine hayran bırakan manzaralar sunan Karaca Mağarası, oluşumlarının yoğunluğu bakımından Türkiye ve dünyanın en zengin mağaralarından birisi olarak kabul ediliyor. Özellikle astım hastalığı olmak üzere solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan alternatif tedavi yöntemlerinden birisi olan ve tuz terapisi olarak da adlandırılan halo terapiye uygun olan Türkiye'de az sayıdaki mağaralardan birisi olarak bilinen Karaca Mağarası'nın ana kayasının 150 milyon yıl yaşında olduğu değerlendiriliyor. 

Mardin'den Gümüşhane'ye gelen Metin Balamur, ailesiyle birlikte gezdiği Karaca Mağarası'nın kendisini çok etkilediğini belirterek, “Bizde hava çok sıcaktı. Burası çok güzel ve çok serin. İlk defa buraya geldim. Daha önce buna benzer mağara gördüm ama burası daha büyük ve daha güzel. Profesyonelce hazırlanmış, keşmekeş yok güzel bir yer. Soğuk ve güzel bir yer ve gerçekten üşüdüm. İçeride yeni açılan salonu çok beğendim” dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK