Bakan Uraloğlu, sabah saatlerinde Trabzonspor ile ilgili etkinliklere katıldığını belirterek, "Trabzonspor gerçekten bir kültür. Şehrimizde bu anlamda sinerji oluşturan bir yapıya sahip" dedi.

Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

Trabzon'a Kalkınma ve Bağlantı Yolu

Trabzon'da devam eden yatırımlar ile ilgili konuşan Bakan Uraloğlu, "Kalkınma yolunu bitirdiğimizde Trabzon üzerinden Karadeniz'de birkaç noktada bağlantı da yapmış olacağız. Trabzon’un tarihi misyonuna, tarihi konumuna bu anlamda biraz daha güç kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Raylı Sistem Projesi ve Samsun - Sarp Demiryolu Planları

Şehrin heyecanla beklediği hafif raylı sistem hakkında da konuşan Bakan Uraloğlu, "Cumhurbaşkanımızın onayıyla hafif raylı sistem projesini bakanlığımız uhdesine aldık. Zannediyorum bir aksilik olmazsa bu ay proje programına alırız ama bir taraftan da projeye başladık. Oun bir an önce bitirip Trabzon’a çevreci güvenli ulaşım sistemini kazandırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Bakan Uraloğlu Samsun - Sarp demiryolu projesi hakkında da bilgi vererek, "Bu sene ilk etapta Kırıkkale ile Çorum arasını bitiren yapım ihalesine çıkıyoruz. Bu ay içinde çıkarız. Sene sonuna doğru da belki öbür senenin başında Çorum ile Samsun arasında inşallah ihalesine çıkacağız" dedi ve bu projenin zorluklarına rağmen yapılabilir olduğunu vurguladı.

Muhabir: Elif Ertop/Serap Bereketoğlu/Raziye Koç/Birol Sancak