15. Bölge UMKE Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Temel Eğitimi, Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda gerçekleştirildi. Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Artvin ve Rize’den UMKE gönüllüsü olmak isteyen 23 sağlık personelinin katıldığı eğitim, 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında yapıldı. Üç günlük teorik eğitimin ardından katılımcılar, Kafkasör Yaylası’nda iki gün süren yoğun bir kamp eğitimiyle pratik bilgi ve becerilerini pekiştirdi.

Zorlu Eğitimlerle Kurtarma Teknikleri Öğretildi
Kamp eğitimi süresince sağlık personeline dar alanlarda enkaz altından medikal kurtarma, afet ve acil durumlarda lojistik destek sağlama, doğada hayatta kalma ve çadır kurma gibi kritik eğitimler verildi. Katılımcılar, zorlu parkurlarda zamana karşı yarışarak çoklu trafik kazalarında medikal kurtarma, araç içi hasta/yaralı çıkarma, triyaj, olay yeri yönetimi, ve KBRN (kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer) tehditlere karşı medikal müdahale konularında uygulamalı eğitimler aldı.

U U M K E

Acısu Mahallesinin Yol Çilesi! Acısu Mahallesinin Yol Çilesi!

Tatbikatla Tamamlanan Eğitim Programı
Eğitim sürecinin sonunda yapılan kapsamlı bir tatbikat ile gönüllüler, edindikleri bilgileri pratikte uygulama şansı buldu. Tatbikatta, gerçek hayatta karşılaşılabilecek senaryolar üzerinden medikal kurtarma ve müdahale teknikleri test edildi. Başarıyla tamamlanan tatbikatın ardından, katılımcılar UMKE personeli olmaya hak kazandı ve sağlık ekiplerine dahil edildi.

UMKE Ekibine Yeni Gönüllüler Katıldı
Eğitim sonunda Trabzon’daki UMKE personeli sayısı 154’e yükseldi. Katılımcılar, aldıkları eğitimlerin kendilerini mesleki anlamda geliştirdiğini belirterek, UMKE’nin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler. Yeni gönüllüler, olası afet ve acil durumlarda hazır olacak şekilde eğitimlerine devam edeceklerini belirtti.

UMKE, Hazırlıklarını Sürdürüyor
Artvin’de düzenlenen bu önemli eğitim, UMKE’nin afet ve acil durumlarda her an hazır olma ilkesiyle yürüttüğü çalışmaların bir parçası olarak öne çıkıyor. Eğitim programları ve tatbikatlarla sürekli güncellenen bilgi ve teknik beceriler, ekiplerin hızlı ve etkili müdahaleler yapabilmesine olanak tanıyor.

Eğitim programına katılan ve başarı gösteren tüm sağlık personeline teşekkür eden 15. Bölge UMKE Koordinatörlüğü, bu tür eğitimlerin artarak devam edeceğini ve afetlerde güçlü bir ekip olmanın önemini vurguladı. UMKE, ülkenin dört bir yanında gönüllü sağlık personelini eğiterek afetlere karşı hazırlıklı olmayı sürdürüyor.

Yeni UMKE gönüllülerine görevlerinde başarılar diliyoruz.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA