17. Giresun Günleri İstanbul'da Başladı: Kültürel Zenginlikler Hasbahçe’de Buluştu 17. Giresun Günleri İstanbul'da Başladı: Kültürel Zenginlikler Hasbahçe’de Buluştu

Renkli Hayaller: Çocuklar Hayallerini Objelere Yansıttı
Değirmencik Köyü İlköğretim Okulu’nda yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı etkinlikte, ana sınıfından ortaokul kademesine kadar tüm öğrenciler döküm objeleri seçip boyadı. Neşe dolu etkinlikte çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Etkinliğe katkı sağlayan okul müdürü Mustafa Tamer Çelik ve öğretmenler, Meryem ve Buse Kalyoncu’ya teşekkür etti.

Zorlu Şartları Bir Anlığına Unutturmak
Etkinliğin usta öğreticisi Meryem Kalyoncu, köy çocuklarının imkanlarının şehirdeki çocuklara göre daha kısıtlı olduğunu belirterek, "Amacımız çocukların hayatına renk katmak ve zor şartlardan biraz olsun uzaklaşmalarını sağlamak," dedi. Özellikle geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketinin çocukları duygusal olarak etkilediğini düşündüklerini belirten Kalyoncu, etkinliği gönüllü olarak organize ettiklerini ifade etti.

Çocuklara Unutulmaz Anılar Bıraktılar
Boyama etkinliğinin sonunda her öğrenciye, boyadıkları objeler hediye edildi. Çocuklar, bu objelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek günü unutulmaz kıldı. Etkinliğin sonunda Meryem ve Buse Kalyoncu, öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak, "Bu etkinliği neşe içinde gerçekleştirmemizi sağlayan okul yönetimine teşekkür ederiz," dedi.

Bu gönüllü etkinlik, köyde yaşayan çocukların eğitim hayatına küçük ama anlamlı bir dokunuş yaparken, yerel destekle daha fazla böyle etkinliğin gerçekleşmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ