Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Trabzonlu şehit anne babaları kendileri gibi aynı acıyı yaşayan, aynı gururu paylaşan kahraman şehidimiz Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın anne ve babasına taziye ziyaretinde bulundu. Şehidimizin kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 


Trabzon Şehit Aileleri Derneği başkan ve üyeleri geçtiğimiz günlerde Irak’ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın kabrine anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.  Ziyarette Köprübaşı Kaymakamı Elif Koz, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, Trabzon Şehit Aileleri Dernek Başkanı Şeref İşler, şehidin Annesi Havva Ayar, babası Ali Yılmaz Ayar ile diğer şehit anne ve babaları da hazır bulundu.

Köprübaşı'nda Dağ Koşusu Heyecanı: 150 Üst Düzey Sporcu Katılacak! Köprübaşı'nda Dağ Koşusu Heyecanı: 150 Üst Düzey Sporcu Katılacak!

Köprübaşı Kaymakamı Elif Koz yaptığı açıklamada “İlçemizin Kahraman Evladı, milletimizin huzur ve güvenliği için canını feda etmiştir. Geride bıraktığı ailesi Türk milletinin emanetidir. Biz her zaman ailemizin şehit ailelerimizin yanındayız” dedi. 
Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın’ın şehidin mezarı başında Kur’an-ı Kerim okumasının ardından dualar edildi. Başkan Aydın, “ Ailemize sabır ve başsağlığı diliyorum. Devletimiz, şehit ailelerine daima sahip çıkmayı, onlara en iyi şekilde hizmet etmeyi kendine görev bilmiştir. Bugün olduğu gibi her zaman şehit ailelerimizin yanında olacak, onların onurlu mücadelesini gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız” açıklamasında bulundu. 


Yaklaşık 25 yıldır şehit ailelerine hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Trabzon Şehit Aileleri Dernek Başkanı Şeref İşler “ Bizler burada hepimiz şehit anne babasıyız. Acıların en büyüğü evlat acısını yaşarken, gururların da en yücesini yaşıyoruz. Memleketimizin asıl sahipleri şehitlerimizdir. Şehit yakınlarımız, şehit anne babaları, eşleri, kardeşleri ve çocukları kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir. Onların emanetine sahip çıkmak bizim birinci vazifemizdir. Allah Ömer Fatih Ayar’ın şefaatinde bizim çocuklarımıza da rahmet etsin, ailemize sabır diliyorum” dedi


Şehidin babası Ali Yılmaz Ayar yaptığı açıklamada “Tüm Türkiye’nin ve Şehit anne babalarının böyle bir günde bizim yanımızda olması beni çok duygulandırdı. Çok gururluyum. Oğlum, her karışı şehit kanıyla sulanan bu vatan için canını feda etti. Beni varlığıyla bu dünyada zenginleştirdi, Şehit mertebesine ulaşınca öbür dünyamı da zenginleştirdi. Yavrumun mekanı cennet olsun. Devletimiz varolsun” dedi.
Şehit babalarının birbirine destek verirken kucaklaşması ve şehit annelerinin birbirine sarılarak ağlaması yürekleri dağladı.

Muhabir: AYŞE SANCAK