Düzenli Diş Fırçalama Alışkanlığı Şart

Diş Hekimi Ulaş, çocuklarda diş sağlığının korunmasında en önemli faktörün düzenli diş fırçalama olduğunu belirtti. "Çocuklara küçük yaştan itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalı. Sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce dişlerin fırçalanması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde, diş çürükleri kaçınılmaz hale gelebilir" dedi. Ayrıca, lifli gıdalar tüketmenin diş temizliğine katkıda bulunabileceğini de ekledi.


Sağlıklı Gıdalar Tercih Edilmeli

Ulaş, okullarda kantinlerde sunulan sağlıklı meyve ve sandviç seçeneklerinin çocuklar için iyi bir alternatif olduğunu söyledi. "Çocuklarımızı cips, bisküvi ve çikolata gibi abur cuburlardan uzak tutmalıyız. Bu tarz gıdalar dişlerde çürük oluşumuna sebep oluyor. Çocuklarımızın daha sağlıklı besinler tüketmesine önem vermeliyiz" diye konuştu.


Diş Bakımı Doğumdan İtibaren Başlamalı

Deneyen 5 kilo veriyor: 7 gün içinde inanılmaz kilo verme yöntemi Deneyen 5 kilo veriyor: 7 gün içinde inanılmaz kilo verme yöntemi

Diş fırçalamanın belirli bir yaştan sonra değil, doğumdan itibaren başlaması gerektiğini vurgulayan Dr. Ulaş, "Bebeklerin ağız bakımı, anne ve baba tarafından düzenli olarak yapılmalı. Bebeğin ağız temizliği için özel fırçalar kullanılabilir veya temiz bir tülbentle diş temizliği sağlanabilir" dedi. Ayrıca, süt dişlerinde oluşan çürüklerin, ilerleyen dönemde kalıcı dişlere de zarar verebileceğini belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN