Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, yaz aylarında sık yapılan yanlışlardan birinin ıslak mayoyu üzerinde kurutmak olduğunu belirtti ve havuz veya denizden çıkar çıkmaz kuru yedek mayo kullanmanın vajinal enfeksiyon sıklığını azaltacağını söyledi. Vajinal enfeksiyonların belirtileri arasında akıntı, kaşıntı, koku, yanma ve cinsel ilişki sırasında ağrı gibi şikayetler yer aldığını belirten Uyanık, bu şikayetlerin uzman önerilerine uyarak önlenebileceğini ifade etti.

Vajinal temizlik yaparken mutlaka önden arkaya doğru temizlik yapılması gerektiğini vurgulayan Uyanık, arka bölgedeki bakterilerin vajina girişinde enfeksiyon riskini artırabileceğini söyledi. Yazın kapalı kalan genital bölgenin ıslak ve nemli olması vajinal enfeksiyon riskini artırmaktadır. Bu nedenle günlük iç çamaşırı değiştirilmeli, enfeksiyon durumunda ise değişim sıklığı artırılmalıdır. İç çamaşırı tercihi, hava alan pamuklu iç çamaşırlarından yana olmalı ve mümkünse ütülenmelidir.

Trabzon’da Uzmanlardan Kritik Uyarı: Akciğer, Kalp ve Kanser Hastaları Dikkat! Trabzon’da Uzmanlardan Kritik Uyarı: Akciğer, Kalp ve Kanser Hastaları Dikkat!

Parfümlü koku içeren ürünlerin ciltte alerji, kuruluk ve tahrişe yol açabileceğini belirten Uyanık, deterjan tercihlerinde de parfümlü ürünlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Yaz aylarında genital bölgedeki tüylerden kurtulmanın da önemli olduğunu belirten Uyanık, sık sık jilet kullanımının kıl köklerinde iltihaplanmalara yol açabileceğini, bu nedenle ağda ve lazer epilasyonun daha doğru seçenekler olduğunu ifade etti.

Yaz aylarında sağlığınızı korumak için Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık’ın önerilerine dikkat edin ve ıslak mayo ile oturmamaya özen gösterin.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU