Güneşin Zararları ve Faydaları

Dr. Cirit, güneşin D vitamini sentezi ve psikolojik etkileri gibi faydaları dışında bazı zararları da olduğunu belirtti. “Güneş, D vitamini sentezi ve psikolojik etkiler gibi faydaları dışında bazı zararları da mevcuttur. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanseri riskini artırır. Aynı zamanda deri yaşlanmasını da hızlandırır. Güneş yanıklarına neden olabilir. O yüzden güneş banyosu yapılmasını tavsiye etmiyoruz” diye konuştu.

Çocukluktan İtibaren Korunma

Dr. Cirit, ömür boyu güneş ışınlarına maruziyetin yaklaşık yüzde 80'inin çocukluk döneminde olduğunu belirterek, “Bu nedenle çocukluktan itibaren güneşten korunmak önemlidir. Solaryumlar da aynı riskleri barındırdığı için tavsiye etmiyoruz. Günlük yaklaşık 20 dakikalık bir güneşe temas D vitamini sentezi için yeterlidir” dedi.

Güneşten Korunma Yöntemleri

Prostat Yaşamı Tehdit Ediyor! Prostat Kanseri ve Riskleri Hakkında Uyarılar Prostat Yaşamı Tehdit Ediyor! Prostat Kanseri ve Riskleri Hakkında Uyarılar

Güneşten korunmak için alınması gereken önlemleri de sıralayan Dr. Cirit, şunları kaydetti: “Güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerinde dışarı çıkılmamalı, koruyucu kıyafetler, şapka ve gözlük kullanılmalı. Güneş koruyucu krem ve losyonlar da kullanılmalı. En az 30 faktörlü bir güneş koruyucu 3 saatte bir sürülmeli.”

Muhabir: AYŞEN KARABİNA