Farklı Bir Bakış Açısı ve Geniş Kitlelere Ulaşma Hedefi Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, "Günümüzün en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan aile içi ve kadına yönelik şiddet; kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar veya ıstırapla sonuçlanan ya da sonuçlanması muhtemel bir ayrımcılık biçimi olarak ülkelerin öncelikli çözmesi gereken sorunlardandır. Kadına yönelik şiddet; kadınların onuruna, bedensel ve ruhsal bütünlüğüne, ailelere, toplumlara ve gelecek nesillere ciddi anlamda zarar veren bir olgudur. Bu nedenle, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi çok önemlidir," dedi.

Şalpazarı’nda Şiddete Karşı Farkındalık Etkinliği Vakfıkebir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinliklerden biri, Şalpazarı İlçesi’ndeki Abalu Kıraathanesi’nde gerçekleşti. Kıraathanedeki masalara “Kadına Şiddete Hayır” sloganlarının yer aldığı örtüler serildi. Etkinlikte konuşan Kaymakam Semih Memiş, “Şalpazarımız şiddet konusunda kötü bir noktada değil, iyi bir noktada. Şiddetin hayatımızdan tamamen çıkması için her türlü çabayı göstermeliyiz. İlçemizin daha huzurlu bir yer olmasını temenni ediyorum,” dedi.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın Açıklamaları Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Trabzon’un batısındaki 5 ilçede en az şiddet görülen ilçeyiz. Bunu sıfıra indirebilmek için mücadele ediyoruz. Abalu Kıraathanesi’ni pilot kahve seçerek buradan başladık. Türk toplumu olarak, İslam inancı taşıyan vatandaşlar olarak kadına değil, her türlü canlıya yapılan şiddete karşıyız. Kadınlarımız bizim baş tacımız. Onları korumak bizim hem vicdani, hem dini hem de asli görevlerimizden bir tanesidir. İnşallah bundan sonra bu sayıyı sıfırlayacağız,” dedi.

Karadeniz'de Hava Sürprizleri: Yarın Yağmur ve Rüzgar Bekleniyor Karadeniz'de Hava Sürprizleri: Yarın Yağmur ve Rüzgar Bekleniyor

Hedef: Sıfır Vaka Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi, düzenlediği seminerler ve bilgilendirme çalışmaları ile kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığı artırmayı ve şiddet vakalarını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bu yöndeki çalışmalara kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN