İstanbul'da yaz aylarının başlaması ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte suya olan talep önemli ölçüde arttı. Bu artış, su fiyatlarının ciddi şekilde yükselmesine neden oldu. İstanbul genelinde 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı 10 TL'ye kadar çıktı. Marketler, akaryakıt istasyonları, büfeler ve simit tezgahlarında 0.5 litrelik suyun en ucuz fiyatı 10 TL'yi bulurken, trafikteki sokak satıcıları suyu 15 ila 20 TL arasında satıyor.

Marketlerde Ucuz Su Kalmadı

İstanbul'daki bazı zincir marketler 10 TL'nin altındaki su markalarını raflardan kaldırırken, bazı marketler ucuz su markalarını raflara koyup dolaplara yerleştirmiyor. Bu durum, su fiyatlarındaki artışa ve özellikle yaz aylarında artan su tüketimi nedeniyle vatandaşların tepkisine yol açtı.

Ünlü bankacı ilan etti: Dolar yıl sonunda bu rakamı görecek Ünlü bankacı ilan etti: Dolar yıl sonunda bu rakamı görecek

Gün İçinde Suya 30 TL Harcıyorum

Su fiyatlarındaki artış halk arasında çeşitli tepkilere neden oldu. Üniversite öğrencisi Kaan Çubuk, gün içinde suya 30 TL harcadığını belirterek, "Artık 20 TL de olsa benim için fark etmiyor. Susayınca mecbur almak zorundayız. Havanın sıcak olması da etkiliyor. Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum" dedi. Mustafa Uçak ise su fiyatlarının eskiden 1-2 TL olduğunu hatırlatarak, "Normalde evde içiyoruz suyu. Hava sıcak olunca dışarıdan mecbur su alıyorum" diye konuştu.

Dışarıda Olunca Mecbur Alıyoruz

Kaan Özdemir, enflasyonun su fiyatlarına olan etkisini vurgulayarak, "Enflasyonu en çok etkileyen sektörlerden biri gıda sektörü. O yüzden bu içtiğimiz suya da yansıdı. Yarım litrelik pet şişe suyu 10 TL’ye aldım. Dışarda olunca mecbur alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Devletin Bunu Araştırması Lazım

Rıza Mamak ise su fiyatlarına tepki göstererek, "Suyu 10 TL’ye aldım. Normalde 4-5 TL arasında olması lazım. Devletin bunu araştırması lazım. Bu zamları ben benzine, mazota gelen zamlara bağlıyorum. Mecbur kalıyoruz içiyoruz. Günde 4-5 tane su içiyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Doğukan ÖZKURT