Palamut Azaldı, Fiyatı Yükseldi
1 Eylül'de denizlerde av yasağının sona ermesiyle sezonun ilk günlerinde palamut bol miktarda avlanmıştı. Ancak, yaylalara kar yağması ve denizde çıkan fırtına nedeniyle bazı tekneler denize açılamayınca, palamut arzında azalma yaşandı. Bu durum tezgahlardaki fiyatlara yansıdı.

Balıkçı esnafı Mehmet Örseloğlu, havanın sertleşmesiyle palamut miktarının düştüğünü belirterek, “Dün 100 TL olan palamudu bugün 120 TL’ye satıyoruz. Bir hafta önce ise fiyatlar 70-80 TL civarındaydı. Fiyat, hava ve av durumuna bağlı olarak değişecek," dedi.

Diğer Balık Çeşitlerinin Fiyatları
Balıkçı Emin Avcı da fiyat artışına dikkat çekerek, “Palamut şu an 120 TL, dün 100 TL’ydi. Fiyat artışı balığın az gelmesinden kaynaklanıyor. Yağmurun etkisiyle palamutlar irileşti ve yağlandı, tam yeme zamanı. Ancak her an tükenebilir. Tuzlama yapmak isteyenler için ideal zaman," diye konuştu.

Bağımlılıkla Mücadelede Küresel İş Birliği Çağrısı: Sentetik Uyuşturucuyla Savaş Başladı Bağımlılıkla Mücadelede Küresel İş Birliği Çağrısı: Sentetik Uyuşturucuyla Savaş Başladı

Diğer balık çeşitlerinin fiyatları ise şöyle:

Hamsi: 200 TL
İstavrit: 125 TL
Mezgit: Boyutuna göre 100-400 TL
Çinakop: 300 TL
Sarıkanat: 400-450 TL
Sezon Bereketli Ama Riskli
Balıkçılar, sezonun bereketli başladığını fakat hava koşullarına bağlı olarak av miktarının dalgalanabileceğini vurguladı. Yağlanan palamutlar sayesinde lezzetli bir dönem yaşansa da, havanın sertleşmesi balık avını zorlaştırıyor.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT