Türkiye’de il sayısının artmasıyla 82 plakalı yeni bir ilin daha oluşacağı kesinleşti. İl olmaya aday ilçeler arasında TÜİK’in kriterlerine uygun olan 67 ilçe yer alıyor. Bu ilçeler arasında Silivri, Gebze, İnegöl gibi ekonomik ve nüfus açısından güçlü yerleşim yerleri öne çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilan edilmesi beklenen 82. il, kısa süre içinde açıklanacak ve Türkiye’nin il sayısı resmen artacak.

Türkiye’de şu anda 81 il bulunuyor. Ancak Türkiye İstatistik Kurumunun il olma kriterlerini taşıyan ve il olmaya aday olan çok sayıda da ilçe var. Tam 67 ilçe Türkiye’nin 82. İli olmaya aday. Bu iller arasından birinin kısa süre içinde Cumhurbaşkanı kararıyla 82 plakalı il olması bekleniyor. Peki Türkiye’nin 82 plakalı ili hangi ilçe olacak?

Türkiye’de bir ilçenin il olabilmesi için aranan kriterler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirleniyor. Şu anda bu kriterlere uygun olan tam 67 ilçe bulunuyor. Bir süredir Türkiye’nin 82 plakalı ili hangi ilçe olacak sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Türkiye’nin 82. İli belli oldu. Peki hangi ilçe il olacak? Türkiye’de il olmaya aday olan ilçeler hangileri?

TÜRKİYE’DE İL OLMA KRİTERLERİ NELER?

Türkiye’de il olma kriterleri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirleniyor. Açıklanan son kriterlere göre bir ilçenin nüfus yapısı, ekonomik gelişmişliği, iş imkanı gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor. İl olmaya aday olan ilçeler listesi bir kez daha güncellendi. Tam 67 ilçe Türkiye’nin 82 plakalı ili olmaya aday gösterildi. Listenin ilk sırasında yer alan ilçe ise herkes de şaşkınlık yarattı.

İL OLMAYA ADAY İLÇELER GÜNCEL LİSTE

TÜİK tarafından belirlenen il olma kriterlerini Taşıyan ilçeler listesi açıklandı. İşte Türkiye’de il olmaya aday 67 ilçenin listesi:

Lüleburgaz

Çerkezköy

Silivri

Büyükçekmece

Çorlu

Tuzla

Kapaklı

Gebze

Çayırova

Darıca

Ereğli

Bandırma

Mustafakemalpaşa

İnegöl

Tavşanlı

Edremit

Bergama

Soma

Aliağa

Akhisar

Salihli

Torbalı

Ödemiş

Nazilli

Alaşehir

Söke

Kuşadası

Milas

Bodrum

Fethiye

Serik

Manavgat

Alanya

Polatlı

Ereğli

Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde... Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde...

Erdemli

Silifke

Kozan

Kadirli

Ceyhan

Dörtyol

İskenderun

Kırıkhan

Arsuz

Reyhanlı

Elbistan

Kahta

Siverek

Viranşehir

Suruç

Ergani

Akçakale

Nizip

Bismil

Midyat

Nusaybin

Cizre

Silopi

Yüksekova

Erciş

Patnos

Doğubayazıt

Fatsa

Ünye

Erbaa

Bafra

Çarşamba

Kaynak: HABER MERKEZİ