Bağımlılıkla Mücadele İçin Farkındalık Etkinlikleri

Yeşilay, 126 bin 358 gönüllüsü ve 176 Genç Yeşilay kulübüyle bu yılki Teknofest’te aktif olarak yer aldı. Gençlere ve ailelerine bağımlılıkların zararları konusunda bilgi sunan Yeşilay, etkinlik alanında bağımlılık riski konusunda bilinç oluşturmak amacıyla çocuklar için çeşitli atölyeler düzenledi ve eğitimler verdi. Ayrıca, Yeşilay Danışmanlık Merkezi standında görevli psikologlar, YEDAM’a başvuru süreçlerini ve bağımlılıkla ilgili danışmanlık hizmetlerini ziyaretçilere anlattılar.

Alkol Farkındalık Gözlüğü ile Etkileşimli Eğitim

Etkinliklerden biri, “Alkol Farkındalık Gözlüğü” kullanarak alkolün bedensel ve zihinsel etkilerini gençlere hissettirmekti. Bu uygulama sayesinde katılımcılara alkolün zararları pratik olarak gösterildi, gençlerde farkındalık oluşturuldu.

Ambarcık'ta Kamyon Çöken Yolda Devrildi: Ağaçlar Aracın Düşmesini Engelledi Ambarcık'ta Kamyon Çöken Yolda Devrildi: Ağaçlar Aracın Düşmesini Engelledi

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Samet Koca’dan Mesaj

Teknofest’te gençlerle bir araya gelen Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Samet Koca, etkinlikte yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Gençlerimiz bizim istikbalimiz, toplumumuzun teminatı. Onların sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmeleri, bağımlılıklardan korunmaları ve olumlu alışkanlıklar edinmeleri için çalışıyoruz. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları büyük önem taşıyor. Bu nedenle Yeşilay olarak, bağımlılıkla mücadelede önceliğimiz, gençleri doğru bilgilendirip desteklemek.”

Kaynak: AYŞE SANCAK