TÜRKİYE’DE TEK, DÜNYADA SAYILI

Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Türkiye’nin tek su ürünleri gen bankasına ev sahipliği yapıyor. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Türkiye’de tek dünyada ise sayılı olan Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası’nı ziyaret ederek, enstitüde yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı ve “Doğrusu bizi çok etkiledi, gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

KALKAN VE MERSİN BALIĞI ÜRETİMİNDE LİDER

Enstitü, Karadeniz’in kadim balığı Mersin balığını üretmekte, üreticilere yavru temini sağlamakta ve doğal stokları iyileştirmek amacıyla denize bırakmaktadır. Aynı zamanda dünyada yalnızca birkaç gelişmiş ülkenin üretimini başarabildiği kalkan balığı da burada üretiliyor. Enstitü ayrıca Karadeniz’e özgü kırmızı benekli alabalığın ilk üretimini gerçekleştiren kurum olarak öne çıkıyor.

ULUSLARARASI DESTEK VE ARAŞTIRMALAR

Dur İhtarına Uymayan Motosikletli Jandarma Astsubayı Şehit Etti: Cani Yakalandı Dur İhtarına Uymayan Motosikletli Jandarma Astsubayı Şehit Etti: Cani Yakalandı

Enstitü, Dünya Gıda Teşkilatı (FAO) desteğiyle birçok ulusal ve uluslararası projeler yürütmekte ve eğitimler düzenlemektedir. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Karadeniz’e komşu ülkelerden katılımcılar, enstitüde düzenlenen eğitimlere katılmaktadır. Enstitünün sahip olduğu araştırma gemisi, Hopa’dan İğneada’ya kadar olan bölgede deniz araştırmaları yaparak balık stoklarının durumunu değerlendirmekte ve bilimsel veriler üretmektedir.

TRABZON İÇİN BÜYÜK DEĞER

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, enstitünün Trabzon’da bulunmasının şehre büyük bir değer kattığını vurgulayarak, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ercan Küçük ve ekibini çalışmalarından dolayı tebrik etti. Ayar, bu tür stratejik ve bilimsel çalışmaların ülkemiz için önemine dikkat çekti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN