Sporcuların kas gücünü artıran, kansere karşı koruma sağlayan ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan lor peyniri, yumurtadan 10 kat daha faydalıdır. İçerdiği yüksek protein ve diğer besin öğeleri ile diyet yapanlar ve tansiyon hastaları için de ideal bir besindir. Bu mucizevi peynirin sofralardan eksik edilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Kansere karşı koruma sağlamasından kemiklerin güçlenmesine ve mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine kadar pek çok yararı bulunan lor peynirinin, uzmanlar tarafından yeterince değerlendirilmediğine dikkat çekiliyor. Yumurtadan 10 kat daha faydalı olan bu protein kaynağını vurgulayan uzmanlar, bu besinin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin, sporcuların, diyet yapanların ve tansiyon hastalarının gözdesi olan Lor peynirinin sağlığa yararları saymakla bitmiyor.

Özellikle içerdiği serum protein ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayan lor peyniri, sporcuların da sağlıklı beslenme listesinde ilk sırada yer alıyor.

Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri: Tansiyon Ölçüldü, Sağlık Konularında Bilgilendirme Yapıldı Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri: Tansiyon Ölçüldü, Sağlık Konularında Bilgilendirme Yapıldı

Lor peynirin yararları içerdiği vitamin ve mineral açısından zengin olması ile sağlığı korumaktadır.

Gün içinde vücudun ihtiyaç duyduğu A vitamini, B2 vitamini, B12 vitamini, omega 3, omega 6, yağ asitleri, proteinler, kalsiyum, fosfor, selenyum ve çinko vitaminlerini ve minerallerini vücuda kazandırmaktadır.

Ancak, birçok kişi bu değerli peynirin mucizevi etkilerinin farkında değil. Sadece börek ve makarnada lor kullanılıyor.

Günün her saati atıştırmalık olarak da bu faydalı peynirden yararlanmak mümkün. Lor peynirinin 100 gramında 700 mg kalsiyum bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ