Ne maçtı öyle. Her şey ama her şey var. Mücadele var, aksiyon var. Yağmur var. Son dakika kurtarışı var.

Böyle bir aksiyonu yıllar önce 2008 yılında Çekya maçında izlemiştik. 2-0’dan gelmiş ve 3-2 ile çeyrek finale adımızı yazdırmıştık.

Şimdi Aspor o maçı sık sık yayınlıyor. O maçın da kahramanları vardı. Birisi Nihat Kahveci diğeri ise eleştirmemize rağmen Hamit Altıntop’tu.

Altıntop’un futbol şube sorumluluğunda yine böyle bir maç izledik.

Kalbimiz yerinden çıkacak gibi idi. Maç bitti Ferdi Kadıoğlu kendini yere attı. İnanın biz de Ferdi ile birlikte 90 dakika koştuk. Kalbimiz yerinden çıkacak gibi idi.

Sıra Hollanda’da. Türk milli takımı Hakan Çalhanoğlu’nun dönüşü ile daha da organize olacak. Ama UEFA ve Almanya iş arıyor.

Ulan, Asker selamımıza takarsınız, Bozkurt selamına takarsınız ne yapılmalı idi?

Bölücü propagandalara hep göz yumdunuz. Şimdi milli takımıza göz diktiniz.

Türkiye ve Dışişleri Bakanlığımız ayakta. Merih’i UEFA’ya yedirmeyeceğiz.

Benim tavrım net, eğer Merih Demiral’e ceza verilmeye kalkılırsa Türkiye olarak turnuvanın bundan sonraki bölümünü boykot etmeliyiz. Bu PKK sevicileri ancak o dilden anlarlar.

YÜZYILIN KURTARIŞI

Mert Günok. Trabzonspor eski kalecilerinden Mahir Günok’un oğlu. Türk milletinin kaderini değiştirdi. Umutlarını öyle güzel bir yere taşıdı ki,

Maçın Azerbaycan kanalındaki yayınında spiker, Günok’un kurtarışına ‘İlahi müdahale’ yorumunu yaptı. İngiliz The Telegraph da ‘Yüzyılın kurtarışı’ manşetini attı.

Avrupa basınından öne çıkan manşetler şöyle:

Actu Foot (Fransa): Mert Günok’un tarihe geçecek kurtarışı!

FOX (ABD): Ne kurtarış ama! Mert Günok’tan büyük kurtarış!

Bleacher Report (ABD): Turnuvanın en iyi kurtarışı!

The Athletic (ABD): Nefes kesici bir kurtarış! Mert Günok, sonsuza dek Türk futbolunun kahramanları arasında anılacak.

ESPN (ABD): Mert Günok’tan 94. dakikada inanılmaz bir kurtarış! Turnuvanın en iyi kurtarışı olabilir.

KAZANIRKEN SÖYLEYELİM

Milli maçın ilk yarısında Juventuslu Kenan bir varlık gösteremedi. İkinci yarıya çıktı ve aynı baskıyı yiyoruz ve Kenan yine güçsüz kalıyor. Montella Cenk’i sahaya atsa Kenan’ı alsa bir nefes alacağız. Ama yapmıyor. Biz ve milyonlar ekran başında görüyor onlar orada görmüyorlar. Anlamak mümkün değil. Görün artık görün.

‘BENİM EŞSİZ MEMLEKETİM’

Almanya’da hangi stat olursa olsun Türkler dolduruyorlar. Anadolu’nun 81 vilayetinden gidenler de orada Azerbaycanlı kardeşlerimiz de. Hatta Balkan ülkelerindeki Türkleri de tribünlerde görmek mümkün. Hele maçtan sonra başlayan, ‘Benim eşsiz memleketim’ şarkısı yok mu, herkesin tüylerini diken diken ediyor. Yıllarca Almanya’da garip kalan vatandaşlarımız artık gururlu ve özgüvenli.

AVCI’YA SAHİP ÇIKIN!

Egemen Korkmaz ayrıldı. Demek ki kafaları Avcı ile uymadı. Şimdi ise iki isim geldi. Birisi Trabzonspor’un Alt Yapı Koordinatörü İhsan Derelioğlu, diğeri ise BJK eski teknik adamlarından Önder Karaveli. Trabzonspor’un yeni sezonunda bu iki isme çok ihtiyacı olacak. Çünkü Avcı’nın 11 kurması yine zor olacak. Sol kenarda kim oynayacak? Sağ kenarda kim? Visca mı yedek kalacak Draguş mu? Nwakaeme  mi bekleyecek Trezeguet mi? Onun için diyorum ki yardımcıları Avcı’yı yalnız bırakmasınlar. Sahip çıksınlar!

BİR ONUACHU BİR STOPER

Trabzonspor taraftarlarının nabzını tutuyorum. Bu kadroya Onuachu’yu istiyorlar. Sauthampton’un kadrosuna dahil etmediği Onuachu’yu ısrarla bekliyorlar. Taraftar haklı. Trabzonspor kadrosuna yaklaşık olarak 1 milyar TL’lik yatırım yapıyor. Böyle bir yatırımın yapıldığı dönemde eğer golcünüz yoksa büyük sıkıntı yaşarsınız. Nwakaeme neden geldi? Draguş neden alındı? Onlar getirecek Onuachu ise atacak.

Haydi başkan bir fedakarlık daha. Trabzonspor taraftarı stoper, bir de santrafor istiyor.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Yıl 2008. Yer İsviçre. Yine yağmurlu bir gece. Türkiye Çekya ile oynuyor. Türk Milli Takımı 2-0 geriye düşüyor. Ama Fatih Terim ve öğrencileri pes etmiyor. Maçı 3-2’ye getirip çeyrek finale çıkıyorlar. İşte Çeyrek Final maç sonucu. Tuncay Şanlı uçarak arkadaşlarının üzerine atlıyor. Tam 16 yıl sonra gelen zaferin kopyası.