Gülten Nine, yaklaşık üç yıl önce Koronavirüs'e yakalanmasına rağmen, yoğun bakım gerektirmeden hastalığı atlatmayı başardı. Saruhan, "Gençliğimde çok açlık çektim. Annemi hiç tanımadım, sadece babam vardı. Babam beni şehre getirip bir aileye emanet etti. O aile beni büyüttü ama anne baba gibi değillerdi" diyerek geçmişten bugüne uzanan hikayesini anlattı.

Hayatı boyunca birçok zorlukla başa çıkan ve dört çocuk annesi olan Gülten Nine, Rize'nin Hamidiye mahallesindeki komşuları ve tanıdıkları tarafından sevgiyle kucaklanıyor. Yaşlılığında bile hala etrafına neşe saçan Saruhan, "Beni köyde çok severler. Vücudum iyidir, sadece bacaklarım iyi değil. Başka hastalıkları da atlattım. Burada evlendim, çocuk sahibi oldum" ifadelerini kullanarak yaşama tutunma hikayesini özetliyor.

18 Yaş Üstü Kronik Hastalıklar Mercek Altına Alınacak: KTÜ ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden Önemli Protokol 18 Yaş Üstü Kronik Hastalıklar Mercek Altına Alınacak: KTÜ ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden Önemli Protokol

Gülten Saruhan'ın öyküsü, zorluklar karşısında direnç göstermenin ve hayata pozitif bakmanın önemini hatırlatıyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU