Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-off turu ikinci maçında bu akşam St. Gallen ile evinde karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesi Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ile Karadağlı savunma oyuncusu Stefan Savic,  Papara Park’ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avcı, “Geçen hafta ilk müsabakamızı oynadık. Özellikle oyun olarak deplasmanda değerlediğinde 65-70 dakikasını deplasmanda oynayabildiğimiz kadarını iyi bir oyun ve pozisyon zenginliği ile geçirdik ancak bunun karşılığını alamadık. Deplasmanda beraberlikle döndüğümüz ama turu atlayamadığımız yarın akşamda bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi. 

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR


Avcı, St. Gallen maçı için tüm opsiyonlara çalıştıklarını ifade ederek, “Oynadığımız maçın üzerinden analizlerini yapıp hem hücumda hem de savunmada tekrarları çalıştık. Bu müsabaka bizim için de bir maçtan daha fazlası. Hem Avrupa’da devam edebilmek hem taraftarımızla bütünleşmeyi sağlayacak oyuncularımıza özgüven getirecek bir maçtan daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor, tarihindeki bütün başarılarında taraftarlarının 90 dakika destek verdiğinde yaşamıştır. Taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Yarın akşam (bu akşam) güzel bir akşam olacağını düşünüyorum. Trabzonspor’un gününe yarışırken de geleceğine yatırım yapıyoruz” cümlelerine yer verdi.

ÇOK İYİ BİR TAKIM OLACAĞIZ

Trabzonspor’un Beraberlik Golünü Atan Stefano Denswil’den Dürüst Değerlendirme Trabzonspor’un Beraberlik Golünü Atan Stefano Denswil’den Dürüst Değerlendirme


Avcı sözlerini şu şekilde tamamladı: “Cham henüz gerçekleşmedi, geniş kadro içerisinde yaş ortalamasını aşağıya çeken bir vizyon ve yarışma koyuyorlar. Çok iyi bir takım olacağız. Yarışırken üretim de yapmamız gerekiyor. Bunu umarım daha hızlı bir şekilde gerçekleştiririz. Yarın ki maçımız bizim için çok önemli. Geçen hafta 70 dakika bir resim çıkardık. Maç içerisinde dalgalanma olabilir daha iyi askılı topu geri almak golle sonuçlandırmayı gerçekleştirmek istiyoruz. Lig maçı ve ara olacak. Daha iyi değerlendireceğiz. Yarın ki oyunumuzu daha iyi getirmeye çalışacağız. Umarım oyun pozitif şekilde sahaya grup enerjisi ile beraber yansır.” 

TARAFTARLARIMIZI DESTEĞE DAVET EDİYORUM


Karadağlı savunma oyuncusu Savic, bu akşam ki maçın final niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Umuyorum yarın (bugün) bizim adımıza güzel bir maç olacak. Yarın akşam bizim adımıza final niteliğinde bir maç olacak. Trabzonspor taraftarı Avrupa’yı hak ediyor. Yarın her şeyimizi vereceğiz. Trabzonspor’a gelmeden önce taraftarların neler yapabildiğini görmüştük. Trabzonspor gelme sebebim taraftarların statta oluşturduğu cehennem atmosferiydi. Taraftarlarımızla yarın güzel bir müsabaka oynayacağız. Taraftarlarımızı yarın stadyuma davet ediyorum. Geçen senenin rakamlarına bakmıştım burada gördüğüm sıkıntılı dönemler yaşanmış. 

ARKADAŞ ORTAMI GAYET İYİ


Savunmayı takım olarak yapmanız gerekiyor. Biz de iyi çalışıyoruz. Daha da iyiye gittiğimizi söyleyebilirim. Ben burada gayet mutluyum. İnanılmaz çalışma arzusuyla Trabzonspor için en iyisini yapma adına çalışıyoruz. 65-70 dakika geçen hafta oynadığımız gibi oynamak istiyoruz. Avrupa’da hedeflerimiz en iyi yerlerde olmak istiyoruz. Çok iyi adapte olduğumu söyleyebilirim. 2’nci Rapid maçında tam anlamıyla istediğimi yapamadım. Ufak bir sıkıntı yaşadım. Fizik olarak daha iyi hale geldiğimi düşünüyorum. Yapabileceğimi her şey takım içim yapmak istiyorum. Adaptasyon sürecim çok iyi gidiyor. Böylesi yemeklerin çok önemli şeyler olduğunu düşünüyorum iyi bir enerji var” dedi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN