Sivas-Trabzonspor maçı 30’ncu dakikadan sonra hareketlendi diyebiliriz. Bardhi’nin kullandığı serbest atışı Sivas’ın kalecisi Djordje son anda etkisiz hale getirirken, bu dakikadan sonra her iki takımda ani ataklar geliştirip gol bulmayı hedefledi, dediğimiz sırada Pritchard’ın şutunu aynı güzellikte Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.

İlk maç olduğu için maçın başlarında her iki takımda kontrollü oynadılar, birbirlerini tarttılar. Sivas 5’li savunma güvenliğindeydi, Trabzonspor ise 4-3-3’dü. Cidden çok can sıkıcı bir yarım saat izlediğimizi de hatırlatmamız gerekiyor. 

Abdullah Avcı R.Wien maçından farklı bir 11 ile Sivas’ın karşısına çıkarken, Bardhi,  Okay, Barisiç ve Trezequet 11’de maça çıktı. Cihan Çanak’ın bitmek bilmeyen koşu özellikleri Trabzonspor’u hücum hattında kısmen etkili kıldı. Visca’da bordo-mavili en önemli tehdit silahı oldu. Draguş’un gamsız futbolu devam ediyor ve Trabzonspor’un tek başına gol sorununu çözecek güçte hiç değil. Okay Yokuşlu’ya gelince, yüksek tecrübesiyle oynuyor. Saviç savunmada bel kemiği görüntüsü veriyor. Bekler, Barisiç ve Pedro fena oynamadılar ama belli ki zamana ihtiyaçları var.  İlk yarının geneline baktığımızda kesinlikle zevksiz bir maç oldu. 

Trabzonspor’un normalde yapması gereken bol bol gol pozisyona girmesidir. Bunlar olmayınca yeni transferlerde kendilerini gösterme konusunda şaşkınlık yaşadıklarına inanıyorum. Trabzonspor taraftarları Abdullah Avcı hocadan agresif futbol bekliyorlar, hem de bunu yıllardır bekliyorlar. Bunlar olmadığı takdirde ne mi olur? Söyleyeyim size… Çok şey olur, inanın çok şey olur ama en çokta olan Trabzonspor’a olur. Belki de lige erken havlu bile atmış olur ki, gerisini varın sizler düşünün… 

İşler bir türlü iyi gitmeyince Abdullah hoca, Nwakaeme, Lunsdstram ve Mendy’i oyuna dahil etti. Fakat bu değişiklikler öncesinde Sivasspor’un daha etkili pozisyonlar buldu. 

Örneğin, Denswil kale çizgisinden topu kornere gönderdi, Uğur’un şutu da direkte patladı. Devamında Uğurcan Çakır harika bir kurtarışı daha imza attı. Ozan ve Enis’te oyuna dahil oldular ama değişen hiçbir şey olmadı. Çünkü orta da oyun denen bir şey yoktu. 

Sonuç itibarıyla, Abdullah Avcı oyun formatını yenilemelidir. Artı, kesinlikle ve kesinlikle forvet oyuncu transferi gerçekleştirmelidir. Bir de oyunu ileriye taşıyabilin transfere ihtiyacı vardır. Bunlar olmazsa şimdiden söylüyorum, erken olmakla beraber. Trabzonspor lige erken havlu atabilir! Demedi demeyin.. 

NOT: Trabzonspor, ligin ilk maçında Sivaspor’a 2 puan bıraktı. Haftaya BAY geçecek. O sırada Wien’e de elenirse neler olur biliyor musunuz? Anladınız beni siz…