Trabzonspor, Sivaspor deplasmanında sahadaydı ama aklı başka yerdeydi. Abdullah Hocanın bu sezonda rotasyon sevdası devam edecek gibi görülüyor.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rapid Wien karşısında oynattığı onbirde değişiklikler yaptı. Lundstramı, Eren Elmalı Mendy  ve Ozan’ı yedek kulübesine çekerek bu oyuncuların yerine solbek’te Barisic, orta sahanın ortasında Okay Yokuşlu ,Bardh ve Trezeguet’ye  ilk onbir’de şans verdi.

Bordo- Mavililer ilk yarım saat topa hakim olmasına rağmen net bir gol pozisyonuna giremedi. Sadece Sivas yarı sahası içinde kazanılan serbest atışta Bardhi’nin şutunu Sivasspor kalecisi  direkle karışık çıkardı.  Bu Trabzonspor için gol pozisyonu sayılmaz. Orta sahada oyun kurucu eksiklği kendini gösteriyor. Bordo- Mavili takımın orta sahasında görev yapan Okay, Bardhi ve Cihan’ın hücumu topla iyi çıkarken geri dönüşlerinde hem Bardhi hem Cihan geç kalmalarından dolayı Sivaspor, Trabzonspor ceza sahasına çok rahat bir şekilde sokuluyor.

Okay iyi bir ilk yarı oynamasına rağmen bir pozisyonda kaptırdığı top az daha Trabzonspor kalesinde gol oluyordu. Genç Cihan çok koşmasına rağmen topu ayağında fazla tutması kendi adına olumsuz görüldü. Zamanında atması gereken pasları bir türlü atamaması dikkatlerden kaçmadı. İlk yarının son onbeş dakikasında Sivaspor üstünlüğü ele geçirdi.

 Avrupa maçlarında takımını ayakta tutan kaptan Uğurcan bu maçta da Sivasspor ’lu oyuncunun yakın mesafeden şutu güzel bir hareketle kornere çeldi. İlk yarının kötülerinden biri de Trezeguet idi. Mısırlı oyuncunun kontrataklardaki ve şutlardaki yanlış tercihleri kendi adına olumsuzdu. Sivas maçında görüldü ki Trabzonspor’un acilen orta sahada oyunu yönlendirecek on numara oynayan bir oyuncu ile santrafora ihtiyacı var. Yönetim ne edip eyleyip Onauchuyu bir an önce takıma katmalı yoksa bu iş ne Draguş ile ne de Nwakaeme ile olacak gibi değil.

 Romanyalı  futbolcu sahada kaldığı süre içerisinde gezgin bir santrafor tipi görüntüsü verdi. Bu oyuncunun boşalttığı yerlere kimse girmiyor. Draguş kenarlara geldiği için de Trabzonspor santraforsuz  oynuyor gibi görülüyor.

 Ve de ilk lig maçında görüldü ki  Trabzonspor’da çok eksik var.

Takım içerisindeki uyumsuzluk ise dikkatlerden kaçmadı.