TBMM’de, TİP Milletvekilinin AK Parti sıralarına yaptığı hakaret, sokak röportajlarında Cumhurbaşkanına ağır sözler eden kızın muhalefetçe Genel merkezde ağırlanması ve Teğmenlerin kılıçlı yemini AK Partideki düşüşü ne kadar durdurdu bilemiyorum.

CHP İstanbul milletvekili Zeynel Emre, İstanbul’da yerel seçimi tam bilen anket firmasının yaptığı son çalışmaya göre farkın açıldığını iddia etti.

Peki fark neden açılıyor?

AK Parti seçmeni partisine neden mesafe koyuyor?

Veya AK Partiye oy vermekte neden zorlanıp sandığa gitmiyor?

Bunu sadece hayat pahalılığı ve emekli maaşlarının azlığı ile anlatmak mümkün değil.

AK Parti kurumsal yapısının içine şu, bu sızmasın diye sıktıkça sıktı. Partiye katılanlar ve orada olanlar da nasılsa yönetime girmek ve söz sahibi olmak zor diyerek kenara çekildiler.

Nasıl mı?

2003 İl başkanlığı seçimlerinde Ali Rıza Akdeniz ile birlikte Av.Ahmet Metin Genç yarıştı, seçim sonrasında AK partide küsen veya partiden kopan oldu mu?

Olmadı.

Çünkü demokratik bir seçim oldu ve seçime giren bir liste kazandı diğeri kaybetti.

Peki 2006 seçimlerinde bugünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile rahmetli Av. Hurşit Bıyık İl Başkanlığı için yarıştı, o seçimde küsen oldu mu?

Olmadı..

Bir tarafta 40 kişilik liste kaybetse de parti tabanına kendini anlattı, bir tarafta da 40 kişilik liste ki, 12 üst kurul delegesi disiplin-denetleme derken 60 isim yönetime geldi.

Devam edildi.

2009 yerel seçimlerin sonrasında  Muhammet Balta ile yine Ahmet Metin Genç  yarıştı, Genç seçildikten 6 ay sonra görevden alınmasına rağmen küstü mü, küsmedi

Ekibi küstü mü, Onlarda siyasetini yaptıkları gibi o seçimde Balta’ya karşı Sayın Genç’in listesinde olan bir isim de Milletvekili oldu.

Sonra AK Partide çift listeli seçimler rafa kaldırıldı. 4-5 aday çıkıyor. Adaylar Ankara ya da İstanbul’a davet ediliyor. ‘Sen il başkanısın git listeni yap’ deniyor. İl başkanı geliyor listesini yapmaya bir önceki yönetimden, kuruculardan, vizyonu olanlardan listesine isim alamıyor.

Teşkilat Başkanını, Bakanı, Milletvekillerini kırmamak için birkaç adamlarını alıyor. Süslemek için 2-3 yeni isim yazıyor, Partiye emek vermiş yüzlerce insan dışarıda kalıyor.

Yönetim dışında kalan aranmıyor, sorulmuyor, toplantılara geliyor beklediği ilgiyi göremiyor, kızına iş istiyor, oğluna tayin bekliyor olmuyor.

Sonra da isyan edip ya sosyal medyasından sallamaya başlıyor ya da köyüne ilçesine çekilip gidiyor.

Bütün bunları yazmamın sebebi, AK Partide yeniden seçim sürecine girilecek olması.

Bakıyorum Trabzon’da il Başkanlığını düşünen isimler var.

Yarışmak istiyorlar. Artık partinin tek listeye zorlama gibi bir lüksü kalmadı.

Adaylar yarışsın, kaybederler de parti içindeki güçlerini görsün, ona göre siyasi geleceklerini şekillendirsinler.

Yine Genel Merkez yoklamaları ile isim belirlenmeye çalışılırsa küsenlerin sayısı artar. Öyle olunca birlik olun mesajı havada kalır.

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Trabzon sağlığın merkez noktası oldu. Tıp Fakültesi Farabi, Kanuni, Şehirin acil müdahalelerde yükünü çeken Fatih Devlet, Yavuz Selim Kemik hastalıkları hastanesi, Karadeniz Medical, İmperial, Yıldızlı Medical Park ve 7M hastaneleri artık sadece Trabzon ve bölgeye değil, sınırların ötesine de hizmet veriyorlar. Dün İmperial’ın basın toplantısında idik. Yönetim Kurulu Başkan vekili Mehmet Çelebi, Başhekim vekili Füsun Sağlam ve arkadaşlarını tebrik ediyoruz. Gürcistan’dan gelecek hastalar ve onlara hizmet verecek İmperial ekibi rahat diyalog kursun diye 2 bin kelimelik Türkçe, Gürcice ve İngilizce bir kitap(Sözlük) hazırladılar ve bunun tanıtımını yaptılar. Akılcı ve sağlık turizmi için mükemmel bir proje.