Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki dereler, sel ve su baskınlarına karşı ıslah ediliyor. Belediye Başkanı Ekim, 1990 yılındaki sel felaketini hatırlatarak önlemlerin önemine vurgu yaptı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçenin altyapı sorunlarını çözerek daha güvenli bir çevre oluşturma hedefinde olduklarını belirtti. Başkan Ekim, “Akçaabat’ımızı olası doğal afetlere karşı hazırlamak adına yoğun bir mesai harcıyoruz. Çalışmalar, derelerin üstünün açılması, debi akış aksının düzenlenmesi ve derelerin temizlenmesi şeklinde devam ediyor,” dedi.

Başkan Ekim, geçmişte yaşanan büyük sel felaketlerine işaret ederek, alınan önlemlerin önemini vurguladı. 1990 yılında Akçaabat'ta yaşanan ve 21 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketini hatırlatarak, “Şehrimizin geçmişte yaşadığı acı tecrübelerden ders alıyoruz. Islah çalışmaları, bu tür felaketlerin önüne geçmek için büyük önem taşıyor,” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz ile yaptığı görüşmelerin ardından, ıslah çalışmalarının başlatıldığını ve hızla devam ettiğini bildirdi. Çalışmaların başarıyla tamamlanması için gerekli tüm desteğin sağlandığını ve sürecin yakından takip edildiğini ekledi.

Yarım bıraktığı üniversite eğitimine 25 yıl sonra geri döndü, yüksek lisans yapıyor Yarım bıraktığı üniversite eğitimine 25 yıl sonra geri döndü, yüksek lisans yapıyor

Muhabir: AYŞEN KARABİNA